Коли насправді з'явився коронавірус - вірусологи приголомшили світ сенсаційним висновком
Категорія
Світ
Дата публікації

Коли насправді з'явився коронавірус - вірусологи приголомшили світ сенсаційним висновком

Коли насправді з'явився коронавірус - вірусологи приголомшили світ сенсаційним висновком
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса продовжує стрімко поширюватися по всьому світу і вчені не залишають спроб з'ясувати, як інфекції вдалося миттєво охопити всю планету і чи дійсно Китай приховував правду про COVID-19. В останній науковій роботі, яку провели вірусолог Джонатан Латем і біолог Еллісон Вілсон, міститься сенсаційний висновок - виявляється, нова коронавірусна інфекція з'явилася ще в 2012 році, а не в 2019 році, як вважалося раніше, і вже тоді адаптувалася до людського організму. Про це експерти написали в своїй статті для Independent Science News і New York Post, передає ONLINE.UA.

Вчені розповіли, що ще вісім років тому в китайській провінції Юньнань, яка знаходиться всього в декількох тисячах кілометрів від Уханя, шестеро шахтарів, які займалися розчищенням шахти від екскрементів кажанів, заразилися загадковою інфекцією. У них були кашель, лихоманка, ломота в тілі і в результаті розвинулася пневмонія. Шахтарів намагалися лікувати за допомогою штучної вентиляції легенів, антикоагулянтами і антибіотиками, але трьох з них не вдалося врятувати - вони померли від інфекції.

Інфекцію, якою заразилися шахтарі в 2012 році, вивчав доктор Лі Сю, який їх і лікував. У дисертації китайського лікаря йдеться, що він відправляв зразки вірусу в лабораторію в Ухані для з'ясування джерела інфекції. Дослідження показало, що розповсюджувачем SARS-подібного коронавіруса став кажан виду південнокитайський подковонос, а це доводить, що COVID-19 вже був адаптований до людського організму давно.

"Дані, що містяться в записах, змушують нас повністю переглянути все, що ми думали і знали про походження COVID-19", - повідомив Латем.

Більш цього експерти стверджують, що коронавірус "майже напевно втік" з лабораторії в Ухані. На їхню думку, після зараження шахтарів цей вірус еволюціонував в SARS-CoV-2 і ці зразки якимось чином зникли з лабораторії.

Як відомо, до цих пір вважалося, що поширення коронавірусної інфекції по світу почалося в грудні 2019 року на території материкового Китаю. Суперечки про те, яким чином з'явилася інфекція, почалися ще в січні. У США вважають, що Китай штучно створив COVID-19. У Пекіні неодноразово спростовували цю версію, заявляючи, що будь-які теорії, що зв'язують появу коронавіруса з розробками біологічної зброї, абсолютно божевільні.

Важливо додати, що в липні 2020 року Всесвітнє організація охорони здоров'я планувала відправити до Китаю велику групу фахівців, які повинні були встановити походження інфекції. Пізніше з'ясувалося, що ВООЗ замість великої групи фахівців, відправила до Китаю всього двох експертів, але вони вирішили навіть не відвідувати Ухань, де сталася перший спалах.

Нагадаємо, пандемія коронавіруса бушує в світі до сих пір. На сьогоднішній день кількість інфікованих в світі перевищує 21 млн осіб. Понад 770 тисяч тисяч людей померли від ускладнень, викликаних хворобою. При цьому майже 14,5 млн осіб вилікувалися від коронавіруса. Найбільш постраждалими від коронавіруса країнами стали США, Індія, Бразилія, Іспанія, Італія, Велика Британія.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 92820 осіб, з них 2089 українців померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?