Коли остаточно скасують карантин - довгоочікувана відповідь Кабміну
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли остаточно скасують карантин - довгоочікувана відповідь Кабміну

Коли остаточно скасують карантин - довгоочікувана відповідь Кабміну
Джерело:  online.ua

13 травня очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль нарешті пояснив, коли відбудеться остаточне скасування карантинних обмежень - за його словами, це станеться лише тоді, коли винайдуть ліки від COVID-19. Його заява прозвучала на позачерговому засіданні Верховної Ради під час години запитань до уряду. Окрім того, Шмигаль звернув увагу українців на те, що громадський транспорт буде запущений на третьому етапі виходу з карантину. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

Під час виступу Шмигаля народні обранці поскаржилася на те, що чиновнику зі службовим авто та водієм легко говорити про ситуацію з громадським транспортом, мільйони ж українців не мають змоги пересуватися, зокрема власники малих бізнесів, які в умовах стрімких втрат доходу не можуть забезпечити доїзд своїх працівників до місць роботи.

Очільник Кабміну, реагуючи на претензії нардепів, показив графіки захворюваності в Україні та інших європейських країнах, та нагадав усім присутнім, що наша країна йде за сценарієм Польщі – помірного виходу з карантинних обмежень, щоб не допустити обвалів системи охорони здоров’я, як в Іспанії та Італії (з сотнями померлих від коронавірусу за добу).

 "Чиновнику не дуже легко ухвалювати рішення про десятки тисяч людських життів, тож пропоную на цих питання не спекулювати політично, а чітко підходити до дотримання карантину. Інших діючих механізмів у світі сьогодні нема. Поки не буде віднайдено ліки, ми вимушені заходити і виходити в карантин за відповідними правилами", - наголосив Денис Шмигаль.

Варто звернути увагу на те, що ще 24 квітня уряд опублікував орієнтовний план виходу з карантину, який складається з 5 етапів і залежить від розвитку епідемічної ситуації. Запуск транспорту має початися не раніше 3 етапу.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 13 травня український парламент зібрався на позачергове засідання, яке скликав спікер Верховної Ради Дмитро Разумков. На порядку денному ціла низка надважливих та доленосних питань. Серед них — так званий антиколомойський закон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?