Коли почнеться масове тестування українців на антитіла до коронавірусу - МОЗ назвало терміни
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли почнеться масове тестування українців на антитіла до коронавірусу - МОЗ назвало терміни

Коли почнеться масове тестування українців на антитіла до коронавірусу - МОЗ назвало терміни
Джерело:  online.ua

Масове тестування українців на антитіла до коронавірусу почнеться тільки після перевірки ефективності такої діагностики. Коли медики будуть на сто відсотків впевнені в тому, що імуноферментні (ІФА) тест-системи українського виробництва дають достовірний результат, то діагностика буде запущена. Про це 26 квітня на брифінгу заявив глава МОЗ України Максим Степанов, повідомляє ONLINE.UA.

"Щодо ІФА-тестів, в тому числі і українського виробництва, то ми почнемо їх використовувати тільки після 100-відсоткової впевненості в тому, що вони достовірні", - підкреслив Степанов.

За словами глави МОЗ, перед тим, як почати закуповувати і використовувати для діагностики коронавіруса українські ПЛР-тести, так само були проведені всі необхідні експертизи. Він пояснив, що ІФА-тести відрізняються від ПЛР тим, що перші визначають антитіла до збудника інфекції - тобто визначають, чи перехворіла людина коронавірусом. Тоді як інші є "золотим стандартом" діагностики СOVID-19 - вони визначають наявність генома вірусу в організмі.

"Саме тому в діагностиці коронавіруса в Україні ми працюємо тільки з ПРЛ-тестами нашого виробництва. За точністю результатів вони не відрізняються від кращих тест-систем, які існують в світі. І тільки вони здатні на 100% сказати - хвора людина чи ні, видужала чи ні", - зазначив Степанов.

Важливо додати, що ще немає доказів того, що люди, які вилікувалися від коронавіруса, мають імунітет до COVID-19. У ВООЗ попередили весь світ про ризики повторного зараження коронавірусом, навіть якщо в крові у пацієнта виявлені антитіла до SARS-CoV-2.

Нагадаємо, в Україні станом на 26 квітня зафіксовано 8617 випадків зараження. За останню добу підтверджено 492 нових випадки. Уже 209 осіб померли від ускладнень коронавірусної хвороби, 840 українців одужали.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко попереджав, що в Україні найближчим часом буде запущено масове ІФА-тестування на антитіла до нового коронавірусу- для визначення наявності імунітету в українців до коронавірусної хвороби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?