Коли Путін звільнить українських моряків – заява МЗС
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли Путін звільнить українських моряків – заява МЗС

Коли Путін звільнить українських моряків – заява МЗС
Джерело:  online.ua

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін переконаний, що 24 українських моряки, які незаконно утримуються в РФ, незабаром будуть звільнені. Але в обмін на це Путін намагатиметься отримати якомога більше політичних дивідендів. Про це міністр заявив у вчорашньому ефірі телеканалу ATR, інформує ONLINE.UA.

«Я впевнений, що їх звільнять, причому найближчим часом. Але для Путіна важливо вирішити це питання, це моя особиста думка, в контексті саміту G7, в контексті того, що будуть зустрічі щодо Донбасу, можливо в нормандському форматі. Він спробує це використовувати саме в цьому контексті. Також, звичайно, для нього дуже важливо, щоб в Європі солідарність з приводу санкцій зменшувалася. Він буде бити на кінець року», – заявив Клімкін.

Глава МЗС зазначив, що «Путіну абсолютно паралельно, хто тут сидить… його це не цікавить. Його цікавить отримання кращого положення для підняття ставок. Я неодноразово говорив, що він використовує військовополонених моряків як розмінну монету. Його кінцева мета – санкції і визнання Росії як країни, яка потрапляє в «нормальність». А друге – це свобода дій і можливість діяти в Україні на розкол і федералізацію».

Нагадаємо, що Павло Клімкін кілька днів тому оголосив про свою «політичну відпустку». Як очікується, вже завтра, 11 липня, Верховна Рада нарешті проголосує за кандидатуру нового міністра закордонних справ. Ним має стати Вадим Пристайко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?