Коли Україна отримає вакцину проти коронавірусу: ВООЗ дала відповідь
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли Україна отримає вакцину проти коронавірусу: ВООЗ дала відповідь

Коли Україна отримає вакцину проти коронавірусу: ВООЗ дала відповідь

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я спрогнозували, коли нова вакцина проти коронавірусу COVID-19 може з'явитися в Україні. голова офісу в Україні Ярно Хабіхт вважає ймовірним другий квартал 2021 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

За словами представника ВООЗ у Києві, це буде перша партія препарату, який успішно пройшов випробування.

"Як ми знаємо, уряд України вже висловив зацікавленість бути частиною механізму COVAX і наразі працює над національними документами, щоб задовольнити всі вимоги... Україна також зараз вирішує питання щодо визначення груп ризику, які слід вакцинувати першими", - зауважив Хабіхт.

Він не уточнив, чи йдеться про проєкт компанії BioNTech, який отримав назву Pfizer. Країни-учасниці програми отримуватимуть кількість вакцини, яка дорівнює 20% населення. Цей транш поширять між дорослих, які знаходяться у групах ризику, це люди третього віку та особи, які мають захворювання.

До кінця 2021 року Україна може отримати до 8,34 мільйона доз.

"Вакцина постачатиметься траншами. І перший транш буде у кількості, що дорівнює три відсотки населення, а це близько 1,25 мільйона доз. Вони, за попередніми припущеннями, можуть бути доступними країні у другому кварталі наступного року", - пояснив Хабіхт.

Для цього українській стороні необхідно звернутися із заявкою "відповідно до уніфікованих умов та процедур, які будуть затверджені для всіх 92 країн з низьким та середнім рівнем доходу".

Як повідомляв ONLINE.UA, на порозі 2021 нового року чимало людей хочуть розуміти, чого їм чекати та до чого готуватися, особливо, враховуючи той факт, що пандемія коронавірусу знову набирає оберти. Відомі експерти у сфері охорони здоров’я та авторитетні науковці попереджають, що розслаблятися поки рано. Ба більше, вони навіть прогнозують, що в наступному році ситуація з коронавірусом може суттєво погіршитися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?