Коли українські пілоти полетять на F-16 — Резніков назвав терміни
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли українські пілоти полетять на F-16 — Резніков назвав терміни

Коли українські пілоти полетять на F-16 — Резніков назвав терміни
Джерело:  online.ua

Як вважає очільник Міноборони Олексій Резніков, українські пілоти зможуть освоїти F-16 набагато швидше, ніж за стандартні 6 місяців. На його переконання, українці зможуть опанувати західні винищувачі протягом 4 місяців.

Джерело: "НВ"

Резніков відповів, коли українські пілоти полетять на F-16

Глава Міноборони звернув увагу на те, що наразі усі публічно обговорюють, скільки часу знадобиться українським пілотам, щоб опанувати F-16.

Звичайно, більшість фахівців схиляються до думки, що їм вистачить стандартних шести місяців.

Я оптимістично дивлюся на те, що наші досвідчені пілоти, з їхнім бажанням і прагненням, напевно, полетять швидше. Я маю на увазі не просто полетять, а вільно: з маневром, вночі, в парі. Я думаю, за чотири місяці це реалістично. Я так вважаю, тому що ми вміємо дивувати. Ми насправді такі, ми вміємо вчитися, - зазначив Олексій Резніков.

Бійці ЗСУ вчаться дуже швидко

Міністр також розповів, що українським воїнам вдалося освоїти системи "Цезар" за три тижні, хоча стандарт мінімум три місяці.

Французи, поляки були в захваті! Тому що вони не просто взяли і закінчили курс, вони реально виконували всі завдання, які ставляться перед екіпажем, який навчається три місяці, - додав глава Міноборони.

За словами Олексія Резнікова, системи ППО "Петріот" наші бійці опанували за 10 тижнів, хоча стандартний час підготовки екіпажу - десять місяців.

Саме тому міністр переконаний, що західні винищувачі не стануть винятком у цій історії."Однак не може пілот літати самостійно. Йому потрібні інженери, техніки, обслуговування, зброярі, заправники тощо. Це надскладна техніка. Ось цей курс навчання, він довший, ніж чотири місяці. І, якщо в нас є пілоти, які розмовляють англійською мовою, і швидше це опанують, то інженерів і техніків дещо менше.

На думку Олексія Резнікова, українська армія зможе отримати літаки не раніше 2024 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?