Коли в Україні був пік пандемії - МОЗ назвало точну дату
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли в Україні був пік пандемії - МОЗ назвало точну дату

Коли в Україні був пік пандемії - МОЗ назвало точну дату
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар і заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко поділився з українцями важливою інформацією - він розповів, що в нашій країні пік коронавірусної інфекції був зафіксований 17 квітня. Окрім того, він додав, що спочатку в Міністерстві охорони здоров'я чекали пік захворюваності на COVID-19 14 квітня. Про це Віктор Ляшко розповів під час брифінгу, передає ONLINE.UA.

"За розрахунками, у нас могло бути на 14 квітня 41 тис. хворих. Але ми заздалегідь ввели карантин. Якщо брати ретроспективну динаміку і у нас не буде далі зростання, то ми вже вийшли на пік 17 квітня. З тих пір ми тримаємося в проміжку 400-550 випадків, і в цьому діапазоні ми вже 17 днів", - наголосив представник МОЗ.

Віктор Ляшко також звернув увагу на те, що в Україні планують створити лабораторію для розробки вакцин. За попередніми даними, її планують відкрити на базі Інституту епідеміології ім. Громашевського. За його словами, створення лабораторії вже детально обговорювалося з директором Інституту.

"І ми ухвалили тоді рішення, що ми побудуємо одну лабораторію на території Інституту епідеміології, яка працюватиме як для практичних досліджень, які зараз проводяться як для коронавірусної хвороби, так і для наукових досліджень. Це нам дозволить з'єднати науку і практику. Надалі ми зможемо розробляти певні діагностичні тест-системи або досліджувати ефективність лікування певних препаратів", - каже Ляшко.

За його словами, також буде можливість займатися розробкою імунобіологічних препаратів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує зростати  — в середу, 6 травня, станом на 09:23 зафіксовано 13 184 випадки зараження. За останню добу виявлено 487 нових випадків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?