Коли відновиться економіка України - аналітики шокували новим прогнозом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Коли відновиться економіка України - аналітики шокували новим прогнозом

Коли відновиться економіка України - аналітики шокували новим прогнозом
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса сильніше вдарить по економіці України, ніж по інших країнах. Експерти відзначають, що українська економічна криза буде глибше, ніж світова - в нашій країні падіння очікується не нижче 6%, в той час як в світі буде економічний спад до 4,9%, про що попередили в МВФ. При цьому ще в квітні 2020 року з прогнозом падіння економіки України не мало перевищити 4,2%. Про це йдеться в консенсус-прогнозі "Вплив COVID-19 на економіку і суспільство - постпандемічний розвиток" за липень 2020 року, опублікованому 10 серпня на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства в Україні, передає ONLINE.UА.

Експерти погіршили економічний прогноз в Україні через те, що є висока ймовірність настання другої хвилі пандемії COVID-19 у другому півріччі 2020 року. А відновлення економіки буде залежати від вже діючих карантинних заходів в Україні, а також посилених в умовах "адаптивного карантину", в результаті чого відновлення буде повільним. Складною буде залишатися ситуація і на ринку праці - рівень безробіття виросте до 9,6%.

Втім, в 2021 році експерти очікують економічного зростання в Україні на рівні 3,2%, але він не зможе компенсувати падіння в 2020 році. Тільки в 2022-2024 роках темпи економічного зростання почнуть прискорюватися.

Важливо нагадати, що в держбюджеті України передбачено падіння ВВП в 4,9%. Разом з тим МВФ в червні погіршив прогноз падіння економіки країни з прогнозованих раніше 7,7% до 8,2%. Втім, Єврокомісія значно погіршила прогноз падіння економіки і для країн єврозони. Найбільше постраждають Франція, Італія і Іспанія. Там очікується зниження ВВП в цьому році більш ніж на 10%.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що буде з економікою України найближчим часом. За оцінкою аналітиків, зараз в Україні почався найглибший спад економіки з часів анексії Росією Криму та початку військового конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?