Коли відновлять футбольний сезон в Європі: президент УЄФА назвав терміни
Категорія
Спорт
Дата публікації

Коли відновлять футбольний сезон в Європі: президент УЄФА назвав терміни

Коли відновлять футбольний сезон в Європі: президент УЄФА назвав терміни
Джерело:  online.ua

Футбольний сезон 2020 можуть відновити в середині травня, червня або наприкінці червня. Якщо на той час пандемія коронавіруса не буде зупинена і продовжити сезон не вийде до кінця червня, то найімовірніше він буде втрачений. Про це заявив президент УЄФА Александер Чеферін, передає ONLINE.UA з посиланням на Sky Sports.

"Ніхто не знає, коли завершиться пандемія. У нас є план A, B і C: відновити сезон в середині травня, червня або наприкінці червня. Якщо ми не зможемо відновити сезон до кінця червня, то він, швидше за все, буде просто втрачено" , - пояснив ситуацію Чеферін.

Він зазначив, що в УЄФА розглядають і інші сценарії продовження футбольного сезону 2020. Є ймовірність, що цей сезон дограють на початку наступного, який відповідно почнеться трохи пізніше.

"Ми знаходимося в контакті з європейськими лігами, клубами, у нас є робоча група, тому ми повинні прийняти найкраще рішення", - підкреслив глава УЄФА.

Також Чеферін прокоментував ситуацію з матчами Ліги Чемпіонів і Ліги Європи. Він вважає, що ці ігри не можуть проходити без глядачів. Тому, якщо альтернативи для їх проведення не знайдуть, то сезони в єврокубках можуть завершити достроково.

Нагадаємо, рішення скасувати матчі Ліги Чемпіонів і Ліги Європи ухвалили 13 березня, так як на коронавірус захворіли багато представників професійного футболу. Крім цього національні турніри з футболу у зв'язку з пандемією скасували багато країн, в їх числі: Іспанія, Італія, Велика Британія і Німеччина.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що керівництво УЄФА вирішило долю матчів Євро-2020. Члени футбольної асоціації погодилися на відстрочку чемпіонату на тлі пандемії коронавірусу COVID-19. Всі ігри відбудуться в 2021 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?