Коли закінчиться епідемія коронавіруса: в ВООЗ зробили тривожний прогноз
Категорія
Світ
Дата публікації

Коли закінчиться епідемія коронавіруса: в ВООЗ зробили тривожний прогноз

Коли закінчиться епідемія коронавіруса: в ВООЗ зробили тривожний прогноз
Джерело:  online.ua

Потрібно визнати, що епідемія коронавіруса не закінчиться вже влітку 2020 року. Надій на те, що 2019 nCoV припинить поширюватися по всьому світу немає. На сьогоднішній день, 7 березня, кількість хворих на коронавірус перевищила 100 тисяч осіб, від інфекції померли 3491 людей. Тривожний прогноз про епідемію коронавіруса зробив виконавчий директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Райан на щоденному брифінгу в Женеві, передає ONLINE.UA.

За словами представника ВООЗ, медики на даний момент не мають інформації, як буде розвиватися коронавірус в різних кліматичних умовах, і не виключають його здатність до поширення в теплі періоди.

"Думати, що вірус просто зникне влітку, а епідемія піде на спад - марна надія. У нас немає підстав припускати таке. Нам поки що невідомо якою буде активність і динаміка вірусу в різних кліматичних умовах. Ми повинні визнати, що вірус може зберегти здатність поширюватися", - підкреслив Райан.

На сьогоднішній день коронавірус зафіксований в 85 країнах світу, включаючи Україну. У нашій країні підтверджено один випадок інфікування 2019 nCoV - інфекцію виявили у жителя Чернівців після подорожі до Італії.

Китайські вчені б'ють на сполох через те, що новий коронавірус стрімко змінюється. Вони стверджують, що з початку спалаху епідемії симптоми зараження стали більш прихованими. За словами медиків, спочатку у людей фіксувалися такі симптоми, як високу температуру, слабкість, біль у м'язах, мокрий кашель і знижений рівень лімфоцитів в крові. В даний час у багатьох заражених ці симптоми проявляються слабше або ж і зовсім відсутні.

"Спостереження дозволяють припускати, що початкові симптоми недавно заражених коронавірусом пацієнтів більш приховані, а також те, що новий тип коронавірус може поступово трансформуватися в вірус, схожий на грип. Все це свідчить про те, що вірус може не проявляти себе в організмі дуже тривалий час. Крім того, вірус мутує, і різні його форми проявляються по-різному", - вважають китайські вчені.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні готують обмеження через угрозу епідемії коронавіруса - мова йде про заборону масових заходів і закриття окремих установ. Київська міська державна адміністрація оголосила, що в столиці посилять заходи безпеки для боротьби проти поширення коронавірусу COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?