Колишній "беркутівець" знущався над депортованими до Криму дітьми
Категорія
Україна
Дата публікації

Колишній "беркутівець" знущався над депортованими до Криму дітьми

Колишній "беркутівець" знущався над депортованими до Криму дітьми
Джерело:  online.ua

Встановлено особу чоловіка, який залякував та застосовував силу до депортованих українських дітей в окупованому Криму. Ним виявився колишній співробітник “Беркута”.

Джерело: The Insider

Беркутівець знущався над депортованими дітьми

Повідомляється про встановлення особи, яка застосовувала насильство та залякувала українських дітей, вивезених до російських таборів.

Ним виявився колишній співробітник “Беркуту” Валерій Астахов. Він брав участь у подіях на Майдані на боці силовиків Віктора Януковича.

Повідомляється, що Астахов є у базі “Миротворець”.

За даними бази, чоловік служив у МВС України, але після анексії Криму прийняв громадянство РФ і перейшов на службу до МВС РФ в Євпаторії.

Одна з журналісток The Insider показала фотографії Астахова хлопчику, який розповідав про побиття дітей у російському таборі і він упізнав його.

Після повернення 17 дітей в Україну з окупованого Криму, куди окупаційна влада Херсонщини відправила дітей “на відпочинок” розкрилися страшні деталі їх утримання у російських таборах.

Після розмови журналістки з дітьми та їх батьками,виявилося, що дітей били, їм погрожували та тримали у підвалі.

Як розповів 16-річний Віталій, дівчинку з Херсона вдарили залізним ціпком з такою силою, що у неї на спині залишився “синяк смужкою”.

Повідомляється, що у таборі “Дружба” в Євпаторії Астахов відводив дітей у підвал, де показував залізний ціпок і погрожував побиттям за підтримку України.

Умови утримання дітей в російських таборах

У таборі “Дружба”, за словами дітей, були жахливі умови та неякісна їжа, замість постільної білизни були лише брудний матрац та подушка.

За дослідженням лабораторії Єльського університету, зараз діють понад 40 таборів у Сибіру, на узбережжі Чорного моря, у центральних регіонах, на Уралі та в окупованому Криму.

У таких таборах дітям розповідають про “традиційні цінності”, викладають викривлену історію, навчають стрільбі та поводженню з технікою.

Є дані, що деякі табори, у тому числі в Криму та Чечні, проводять для дітей "курс молодого бійця".

Адміністрації дитячих таборів у Криму не відпускали дітей додому на Херсонщину.

На державному порталі “Діти війни” вказано про зникнення 16226 дітей. З них повернулося лише 308.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?