Колишній бранець Карпюк розповів, як його і Клиха катували російські тюремники
Категорія
Україна
Дата публікації

Колишній бранець Карпюк розповів, як його і Клиха катували російські тюремники

Колишній бранець Карпюк розповів, як його і Клиха катували російські тюремники
Джерело:  online.ua

Звільнений із російської в'язниці Микола Карпюк заявив, що його та іншого політв’язня Станіслава Клиха катували електричним струмом у Росії, не давали спати, застосовували "психотропи" і могли вживити "чіп". Про це він розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"ІВС-1. Як тільки стемніло, виводять на коридор – наручники, руки за спину, одягають на голову целофановий кульок, скетчем перемотують, сюди ватка, щоб знизу нічого не бачили – і виводять, хвилин 10-15 їдемо, заводять у якесь приміщення, піднімають на 4 поверх. Клема до пальця правої ноги, клема до пальця правої руки або до інших частин тіла – і починає йти електричний струм через тіло. З різними періодами: ривками, протягом певного часу – воно неприємне таке відчуття. Це те, що зі мною робили", - розповів Карпюк.

 Окрім того, колишній бранець поскаржився на те, що в російській тюрмі йому часто просто не давали спати.

"Але мені ще, як сказати повезло: до мене поставилися вони трошки по-іншому. А те, що відбувалося зі Станіславом Клихом – його потім привозили, його не в клітку саджали, його заводили в камеру і прив’язували – за спину (руки) браслетами до шконки – ліжка: ставили на коліна й цілу ніч не давали спати і рухатися", - додав чоловік.

За словами Карпюка, окрім тортур російські тюремники "застосовують психотропні засоби" – і до нього теж застосовували: "Один раз я на добу відключився – не знаю, що зі мною було взагалі". Також він підозрює, що в РФ політв’язням могли вставити імпланти:

"Станіслав Клих, коли він ще був при свідомості, у нормальному стані психологічному, коли ми з ним зустрілися 15 вересня 2016 року на першому суді у Грозному, він мені показав квадратний шрам (на зап'ясті), чітко вирізаний, – сказав, що йому туди вставляли чіп", - розповів колишній бранець.

За його словами, коли вставляється імплант – іде вплив на нервову систему й "людина впадає в панічний страх".

Як повідомляв ONLINE.UA, наступний раунд обміну в’язнями між Україною і Росією можливо організувати протягом останніх місяців 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?