Колишній канцлер Німеччини заявив про законність анексії Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Колишній канцлер Німеччини заявив про законність анексії Криму

Колишній канцлер Німеччини заявив про законність анексії Криму

Екс-канцлер Німеччини з 1998 по 2005 роки, колишній голова Соціал-демократичної партії Герхард Шредер вважає, що Росія анексувала український Крим «законно». Через це, на його переконання, з Москви треба зняти санкції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bild.

«Крим – це споконвічна російська територія. У радянські часи не мало значення, де Крим знаходився територіально. Але зараз це не так», – заявив Шредер.

На його думку, анексія кримського півострова з юридичної точки зору відбулася законно, оскільки більшість місцевого населення підтримало референдум, «а значить з боку Росії не було ніяких агресивних дій». Також Шредер закликав Україну дотримуватися Мінських угод.

Ці скандальні заяви пролунали від Герхарда Шредера в ході передвиборної зустрічі партійних лідерів СДПН з бізнесменами у Бранденбурзі.

У свою чергу, однопартієць Шредера Мікаель Лінк, віце-президент Департаменту з прав людини Генеральної Асамблеї Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ), прокоментував слова колишнього канцлера наступним чином:

«Пан Шредер перевищив межі розумного своїми заявами. Це досягло точки, яка шкодить репутації Німеччини в світі… Його заяви про Крим і Східну Україну мають стільки ж правдоподібності, скільки твердження про те, що ЦК КПРС у Радянському Союзі був демократичним».

Як відомо, Герхард Шредер залишив посаду федерального канцлера Німеччини у 2005 році. Після цього він недовгий час займався громадською діяльністю, а потім обійняв посаду голови ради директорів російської компанії «Роснефть» і голови комітету акціонерів компанії «Nord Stream AG», яка є власником та оператором трубопроводу «Північний потік»

Нагадаємо, що Володимир Путін нещодавно заявив, що «відносини між Росією та Україною будуть неодмінно відновлені».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?