Колишній канцлер Німеччини змінив свою позицію щодо Росії і Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Колишній канцлер Німеччини змінив свою позицію щодо Росії і Північного потоку-2

Колишній канцлер Німеччини змінив свою позицію щодо Росії і Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер, який зараз займає пост голови ради директорів "НК "Роснефть" і голови ради директорів компанії Nord Stream 2, що належить "Газпрому", знову заступився за Росію і команду російського президента Володимира Путіна. Він запевняє, що вся критика Північного потоку -2 не відображає думки більшості німців, тому вважає вкрай важливим запустити газопровід і налагодити партнерські відносини з Росією. Важливо відзначити, що ще кілька днів тому Шредер звинувачував Путіна в тому, що той переступив недозволені межі, причому не тільки по відношенню до України. Свою змінену позицію щодо Росії і Північного потік-2 Шредер озвучив в інтерв'ю Rheinische Post, передає ONLINE.UA.

"Якщо ми зупинимо будівництво "Північного потоку - 2", то з точки зору енергетичної політики ми зрубаємо сук, на якому сидимо. Газопровід повинен забезпечити енергетичну безпеку наступних поколінь німців, оскільки зараз країна відмовляється від вугільної та атомної енергетики", - вважає Шредер.

Ексканцлер Німеччини розкритикував США за те, що Америка намагається нав'язати офіційному Берліну і Європі свою енергетичну політику. Шредер переконаний, що за санкціями США проти Північного потоку-2 криються власні інтереси офіційного Вашингтона, який хоче продавати свій фрекінговий газ до Німеччини. Лобіст Кремля вважає, що цей газ неекологічний, дорогий і за якістю гірше трубопровідного.

Нагадаємо, Герхард Шредер був канцлером Німеччини сім років - з 1998 по 2005 рік. Після відставки з посади він очолив наглядову раду, а потім і комітет акціонерів дочірньої компанії російського "Газпрому" Nord Stream AG. Цей політик називає Росію стратегічним партнером Євросоюзу і в багатьох питаннях наслідує позиції Путіна. Зокрема, саме він сприяв будівництву "Північного потоку-2", за яким Росія хоче постачати газ в Європу в обхід України, і з-за якого не тільки Німеччини, але і багато західних країн стануть залежними від Кремля. Він не бачить сенсу і цілей антиросійських санкцій і закликає світ до діалогу з Москвою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Шредер вперше визнав незаконність анексії Криму Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?