Колишній "міністр" окупованого Криму отримав жорсткий вирок - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Колишній "міністр" окупованого Криму отримав жорсткий вирок - що відомо

Колишній "міністр" окупованого Криму отримав жорсткий вирок - що відомо
Джерело:  online.ua

У Дніпровському районному суді Києва судили Петра Міхальчевського — колишнього "міністра охорони здоров'я" анексованого Криму. Йому винесли вердикт у 10 років тюрми. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на СБУ.

За даними силовиків, операція для затримки злочинця відбулася у січні 2018 року, тоді той перебував у Києві.

"Він безпосередньо брав участь у створенні незаконних органів влади на тимчасово окупованому півострові. У межах кримінального провадження правоохоронці вилучили у "посадовця" паспорт громадянина РФ, "службове посвідчення" за підписом Аксьонова та інші документи, що підтверджують його співробітництво з окупаційною владою", - зауважили у відомстві.

Міхальчевського проінформували про підозру у злочині проти суверенітету, недоторканості й територіальній цілісності України. Він став колабораціоністом під час окупації Кримського пів острова та допоміг Кремлю у відповідному процесі.

"Суд визнав "чиновника" винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБ України в АР Крим, процесуальне керівництво – прокуратурою АР Крим", - додали в СБУ.

Силовики резюмували, що вирок вже став чинним.

Нагадаємо, російська армія почала вторгнення в Україну у лютому-березні 2014 року. З того часу Крим та Севастополь залишаються окупованими. Схожа доля спіткала пізніше Донецьк, Луганськ та інші окремі райони Донбасу.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Путін наголосив, що до відносин Росії та України, які вкрай зіпсувалися, Крим ні до чого. За його словами, погляди та шляхи Кремля з керівництвом України стали діаметрально протилежними й розійшлися ще до окупації півострова. При цьому Путін упевнений, що скоро ситуація зміниться і відносини між Києвом і Москвою покращаться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?