Колишній президент Пакистану виправданий у справі про вбивство опозиціонера
Категорія
Світ
Дата публікації

Колишній президент Пакистану виправданий у справі про вбивство опозиціонера

Колишній президент Пакистану виправданий у справі про вбивство опозиціонера
Джерело:  BBC

Суд виправдав екс-президента Пакистану Первеза Мушаррафа і двох колишніх високопоставлених чиновників у справі про вбивство старійшини народності белуджі Наваба Акбара Бугті, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Звинувачення у вбивстві старійшини були пред'явлені Мушаррафу у вересні 2013 року. Бугті був відомим політичним діячем, колишнім сенатором Національної асамблеї Пакистану та губернатором провінції Белуджистан, який виступав проти режиму Мушаррафа і за автономію Белуджистана, за що був звинувачений у підготовці перевороту.
Бугті був убитий під час спецоперації в провінції Белуджистан в 2006 році. Пакистанський уряд заявив про те, що Бугті покінчив із собою, проте адвокати на суді цю версію оскаржили.
Генерал Первез Мушарраф обіймав посаду президента Пакистану з 2001 по 2008 рік, а в 2008 році покинув країну. Після повернення його звинуватили у державній зраді і співучасті у вбивстві лідера опозиції і колишнього прем'єр-міністра країни Беназір Бхутто в 2007 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?