Колишній в'язень Путіна в Україні зустрівся з батьком: з'явилося знакове фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Колишній в'язень Путіна в Україні зустрівся з батьком: з'явилося знакове фото

Колишній в'язень Путіна в Україні зустрівся з батьком: з'явилося знакове фото
Джерело:  online.ua

Нардеп, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв зустрівся зі своїм сином  Хайсером Джемілєвим, якого 25 листопада звільнили з ув'язнення в Росії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook першого заступника спікера Верховної Ради України Ірини Геращенко.


"Я щаслива, що Мустафа-ага з сином сьогодні. Мало хто знає, але Путін пропонував Джемільову відпустити сина ще в 2014, і в'їзд в окупований Крим в обмін на лояльність. Мустафа-ага відповів відмовою. Коли трапилася ця страшна сімейна трагедія, Мустафа і його сім'я самі звернулися в правоохоронні органи і розповіли про трагедію, не відкуповувалися, не використовували зв'язки. Це приклад мужності і справжності. Мустафа боровся за сина, і мало хто знає, що президент Порошенко в розмовах з Путіним піднімав питання передачі Джемілєва-молодшого Україні, просив про його звільнення. Слава Богу, сім'я Джемілєва разом. Спасибі всім причетним і небайдужим", - написала Ірина Геращенко.



Нагадаємо, в травні 2013 року Хайсер Джемілєв з необережності застрелив у дворі свого будинку в Бахчисараї друга сім'ї. Дніпровський райсуд Києва засудив його до 3 років і 8 місяців позбавлення волі, проте після окупації півострова слідчі органи РФ, підлеглі президенту Росії Володимиру Путіну, прийняли рішення про проведення нового розслідування, в рамках якого його вивезли з СІЗО в Сімферополі в Краснодарський край і встановили на нього адміністративний нагляд.


Пізніше влада РФ визнала сина лідера кримськотатарського народу громадянином України, в зв'язку з чим адміністративний нагляд зняли і прийняли рішення відпустити Джемілєва-молодшого в Україну.


Як повідомляв ONLINE.UA,  суд в Росії кілька разів відмовляв Хайсеру Джемілєву в умовно-достроковому звільненні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?