Коломойський про війну на Донбасі: «це внутрішній громадянській конфлікт»
Категорія
Політика
Дата публікації

Коломойський про війну на Донбасі: «це внутрішній громадянській конфлікт»

Коломойський про війну на Донбасі: «це внутрішній громадянській конфлікт»
Джерело:  NV

Олігарх Ігор Коломойський знову повторив тези Кремля, назвавши гібридну війну Росії проти України на Донбасі «внутрішнім громадянським конфліктом» – саме так, як це шостий рік повторюють путінські пропагандисти. Свою позицію він оприлюднив у інтерв’ю журналу « Новое время ».

«Це внутрішній громадянський конфлікт… Ніким не інспірований, ніякою Росією… Основа, шампур цього конфлікту, – це внутрішньоукраїнський конфлікт, який, до речі кажучи, готувався 20 років. Мінімум з 2004 року, з виборів Ющенко-Янукович. Тоді перший раз ясно було, що ми до цього готові», – заявив він.

Власник телеканалу «1+1» визнає, що військові РФ присутні в Донбасі: «У ДНР-ЛНР 1-2-й корпус, в усякому разі, те, що стосується офіцерського складу, то 100% там багато російських військовослужбовців, які поїхали в «відпустку» або !у відрядження», – виконувати інтернаціональний обов’язок», – додає Коломойський.

На думку олігарха, «це нормальне явище» і «не треба робити з цього катастрофу». Адже те саме спостерігається і на підконтрольній уряду території, оскільки в Україну приїхали «виконувати інтернаціональний обов’язок» також із Західної Європи і США. На підтвердження своїх слів колишній губернатор Дніпропетровської області наводить те, що в Україну постачається американська військова техніка.

Коломойський впевнений, що Вашингтон передав Україні техніку і зброю, «щоб підтримувати конфлікт на Донбасі», тому що «Америці вигідно тримати санкції проти Росії».

Раніше Ігор Коломойський вже називав війну на Донбасі «громадянською», відзначаючи, що її «спровокувала і організувала» Росія.

На думку фінансового експерта Сергія Фурси, сьогоднішнє інтерв’ю Коломойського свідчить про те, що він, злякавшись видачі у США, де у штаті Делавер проти нього почався суд за звинуваченнями у відмиванні коштів, намагається заручитися підтримкою Путіна.

«Просто у нього немає вибору... Тут або він веде Україну в «русский мир», або Україна веде його до прокурора. Причому американського. І там він виявиться не в Баришівському районному суді. І навіть не шостому окружному адміністративному. Повирішувати вийде. А значить це дорога в один кінець. Дорога, яка, звичайно ж не подобається олігарху. І йому дуже хочеться сховатися. Сховатися нині від американського правосуддя можна тільки в Росії, тому що після Ізраїлю в Іран не поїдеш. А Путіну потрібно зняти санкції. А для цього потрібно прибрати Росію з порядку денного. Зробити переговори прямими. І тоді це тільки громадянський конфлікт в Україні. Через мову. І Росія тут вже ні до чого…», – пише Фурса у своєму Facebook.

Нагадаємо, що не так давно у НБУ офіційно відповіли, чи можуть Коломойському частково повернути «Приватбанк».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?