Коломойський про заступницю глави НБУ: її треба було давно посадити
Категорія
Україна
Дата публікації

Коломойський про заступницю глави НБУ: її треба було давно посадити

Коломойський про заступницю глави НБУ: її треба було давно посадити
Джерело:  rbc.ua

Український олігарх Ігор Коломойський заявив, що підтримує Якова Смолія як главу Національного банку України, однак переконаний, що його заступниці Катерині Рожковій місце за ґратами, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами бізнесмена, Рожкову треба звільнити та "посадити", бо заступниця очільника НБУ "просто заплямувала себе". Коломойський натякає на її начебто махінації у "Платинум Банку", де Рожкова виконувала обов'язки голови правління до приходу у Нацбанк. 10 січня 2017 року банк визнали неплатоспроможним і закрили.

"А чому ні, нехай залишається (Коломойський погодився із заявою Зеленського щодо того, що Яків Смолій має залишитись главою НБУ – ред.). Рожкову нехай вижене... Вона не принципове питання, вона просто заплямувала себе – "Платинум Банк". Так до чого тут я. Її треба було посадити ще до (націоналізації – ред.) "ПриватБанку", – сказав Коломойський.

Також бізнесмен зізнався, що раніше із Катериною Рожковою перебував "у прекрасних відносинах".

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 квітня окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку. Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного "Приватбанку" з ринку за участю держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?