Коломойський в трьох тезах висловився про націоналізацію "ПриватБанку" і знайшов крайнього
Категорія
Економіка
Дата публікації

Коломойський в трьох тезах висловився про націоналізацію "ПриватБанку" і знайшов крайнього

Коломойський в трьох тезах висловився про націоналізацію "ПриватБанку" і знайшов крайнього

Бізнесмен Ігор Коломойський прокоментував  націоналізацію "ПриватБанку", заявивши, що банк став жертвою свавілля Національного банку України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відповідну заяву колишнього акціонера "ПриватБанку", передану  УНІАН.
Про націоналізацію "ПриватБанку" колишній акціонер висловився трьома тезами. В першу чергу він подякував уряду за прийняття непростого рішення.
"Я хочу подякувати Кабінету міністрів і особисто Володимиру Гройсману. Як ви знаєте, в результаті останньої хвилі клієнтської паніки, спровокованої насамперед діями НБУ, ми були змушені звернутися до Кабінету міністрів з пропозицією про передачу "ПриватБанку" державі. Я вважаю, що прем'єр-міністр і його команда проявили справжню мужність, прийнявши це непросте рішення. Якби вони не зважилися на цей крок, це поставило б під загрозу всю фінансову систему України", - сказав Коломойський.
Читайте також: Націоналізація "ПриватБанку": Коломойський продовжить грати в кішки-мишки з Порошенком
За його словами, "ПриватБанк" став жертвою свавілля НБУ.
"У "ПриватБанку" був збалансований забезпечений кредитний портфель, підтверджений міжнародним аудитом. Однак НБУ, постійно змінюючи свої власні нормативи, придумував все нові й нові способи штучного зниження капіталізації банку. Потім вони почали розповідати про міфічну діру 150 млрд грн, 97% пов'язаних кредитів, про те, що всі гроші вкрадені або виведені в офшори. Хоча всі ці цифри вони отримали в результаті довільної зміни облікової політики", - зазначив бізнесмен.
"Нормальні центробанки допомагають банкам у важкі часи, такі як економічні кризи, окупація або війна. Наш же регулятор використовував всі можливі прийоми, щоб дотиснути "ПриватБанк". І, на жаль, у нього це вийшло", - додав він.
Коломойський підкреслив, що найважливіше, що в результаті націоналізації не постраждали клієнти банку.
"Як би важко і прикро не було, протягом усіх переговорів ми пам'ятали, що найголовніше - це клієнти "Приватбанку". Мені смішно чути висловлювання, що Коломойський когось шантажував, погрожуючи обвалити "ПриватБанк". Ми захищали наш банк до останнього, але рівно до того моменту, поки ми не відчули загрозу для клієнтів. А в іншому, історія розставить все по своїх місцях", - зазначив він.
"Ну, і щоб закінчити на мажорній ноті, я висловлю надію, що новий акціонер в особі держави і нове правління, очолюване паном Шлапаком, буде високо нести прапор "ПриватБанку", знайде спільну мову з усіма клієнтами банку, збереже і примножить його високі стандарти. Я сподіваюся, що новий менеджмент не тільки гідно зустріне в наступному році 25-річчя банку, але і закладе основи для святкування його 50-річчя", - резюмував бізнесмен.
Як повідомляв ONLINE.UA,  Міністерство фінансів викупило 100% акцій націоналізованого ПАТ КБ "ПриватБанк" за 1 гривню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?