Це колосальна шкода - на Донбасі нові масштабні проблеми через путінських бойовиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Це колосальна шкода - на Донбасі нові масштабні проблеми через путінських бойовиків

Це колосальна шкода - на Донбасі нові масштабні проблеми через путінських бойовиків
Джерело:  online.ua

Проросійські бойовики на Донбасі не втомлюються ускладнювати життя простим українцям, які наразі проживають на окупованій території. 6 квітня стало відомо, що окуапнти ліквідували дві шахти на Луганщині. "Новопавлівську" та "Міусинську" шахти затопили, черзі – ще одна. Такою інформацією поділився уповноважений Верховної Ради з прав людини у Луганській та Донецькій областях Павло Лисянський на свої сторінці у Фейсбук, передає ONLINE.UA.

"Ці шахти розташовані у місті Хрустальний (раніше – Красний Луч). До 2014 року підприємства належали до "Донбасантрациту". Шахти були дотаційні. Проте зарплату виплачували і підприємства працювали", – зазначає Лисянський.

Він також звернув увагу на те, що закриття шахт завдало шкоди екології та, звісно, добробуту людей. За його словами, щоб відновити роботу підприємств, потрібно дуже багато грошей.

Український журналіст Денис Казанський у коментарях до новини повідомив, що проросійські бойовики вже встигли затопити шахту "Вергелевська", що у Брянці, однак офіційної заяви від Лисянського поки не прозвучало.

Варто звернути увагу на те, що цьогоріч у лютому була оприлюднена інформація, що так зване міністерство енергетики і вугільної промисловості "ЛНР" надіслало запит у Москву щодо виділення 55 мільйонів рублів на затоплення шахт. Йшлося про шахти "Міусинська", "Новопавлівська" та "Вергелевська". Як відомо, російська влада підприємства визнали нерентабельними.

Як повідомляв ONLINE.UA, МЗС України висунуло жорстку вимогу  очільнику Кремля Володимиру Путіну - дослухатися до заклику генсека ООН і до позиції Євросоюзу та забезпечити негайне припинення вогню на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?