Команда Байдена ще до лютого обговорювала сценарій затяжної війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Байдена ще до лютого обговорювала сценарій затяжної війни в Україні

Команда Байдена ще до лютого обговорювала сценарій затяжної війни в Україні
Джерело:  online.ua

В команді американського лідера Джо Байдена ще до повномасштабного вторгнення РФ в лютому активно обговорювали можливість того, що війна в Україні переросте у затяжний конфлікт.

Джерело:  The Washington Post  з посиланням на своїх інсайдерів

США давно готувалися до затяжної війни в Україні

Офіційний Вашингтон має надію, що постачання Україні нової зброї, а також санкції та дипломатична ізоляція Росії здатні переломити ситуацію на фронті та посприяти розв’язанню війни дипломатичним шляхом.

Навіть якщо цього не станеться одразу, Білому дому важливо забезпечити, щоб армія РФ не змогла захопити Україну, інакше це може заохотити її до військових кампаній проти інших сусідів або навіть членів Альянсу.

Джо Байден (фото — flickr.com)

Для нас орієнтиром є те, що наслідок здатності Росії досягти своїх максималістських прагнень буде вкрай несприятливим для США, дуже поганим для наших партнерів і союзників, і не менш поганим для всього світу, – підкреслив офіційний представник Державного департаменту.

На переконання американських аналітиків, війна в Україні може перерости в конфлікт низької інтенсивності або завершитись як Корейська війна 1950-53 років – без формального кінця і з утворенням мілітаризованого кордону з окупованою українською територією.

Як уже згадувалося раніше, очільнику Білого дому Джо Байден заявив, що російський диктатор наказав би своїй армії рухатись далі, якби міжнародна спільнота стояла осторонь і не допомагала зупиняти її в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?