Команда Кім Чен Ина почала погрожувати Байдену та США
Категорія
Світ
Дата публікації

Команда Кім Чен Ина почала погрожувати Байдену та США

Команда Кім Чен Ина почала погрожувати Байдену та США
Джерело:  online.ua

Команда лідера КНДР Кім Чен Ина попередила, що американська влада зіштовхнеться з "дуже серйозною ситуацією", оскільки очільник Білого дому Джо Байден "скоїв велику помилку" - раніше він назвав Північну Корею загрозою безпеці. З такою гучною погрозою виступив високопоставлений чиновник міністерства закордонних справ КНДР Чон Гун.

Джерело:  AP

Що Байден заявив про КНДР

Американський лідер Джо Байден нещодавно назвав ядерні програми Північної Кореї та Ірану "серйозною загрозою безпеці Америки і світовій безпеці", а також пообіцяв, що буде працювати із партнерами Штатів для вирішення цих проблем за допомогою дипломатії і жорсткого стримування.

Як на заяву Байдена відреагувала команда Кім Чен Ина

"Його (Байдена - ред.) заява чітко відображає його намір продовжувати проводити ворожу політику по відношенню до КНДР, як це робили США протягом більш ніж півстоліття. Без сумніву, керівник США припустився великої помилки в світлі сучасної точки зору. Тепер, коли лейтмотив нової політики США щодо КНДР зрозумілий, ми будемо змушені домагатися вжиття відповідних заходів, і з часом США опиняться в дуже складній ситуації", - заявив високопоставлений чиновник міністерства закордонних справ КНДР Чон Гун.

Що важливо розуміти, дипломат поки не пояснив, які кроки зробить влада КНДР. Гун звернув увагу на те, що його заява можна розглядати як спробу тиску на адміністрацію Байдена, оскільки вона формує свою політику щодо Північної Кореї.

Як уже згадувалося раніше, 30 квітня офіційний Вашингтон заявив, що в адміністрації завершили огляд політики Штатів щодо Північної Кореї і що Байден планує відхилитися від підходів своїх попередників Дональда Трампа та Барака Обами і шукатиме "золоту середину" між обома підходами.

Не важко здогадатися, що команда Джо Байдена проявляє обережність у публічному описі свого ставлення до влади КНДР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?