Команда Лукашенка зважилася на шокуюче зізнання на тлі кривавих протестів
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Лукашенка зважилася на шокуюче зізнання на тлі кривавих протестів

Команда Лукашенка зважилася на шокуюче зізнання на тлі кривавих протестів
Джерело:  online.ua

Увесь світ уважно спостерігає за тим, як мітинги у Білорусі стрімко переростають у справжні криваві сутички із правоохоронцями після оголошення попередніх результатів президентських виборів. Варто звернути увагу на те, що спершу силовики взагалі не давали жодних коментарів щодо того, що відбувається у країні, однак після масового поширення фото закривавлених протестувальників команда Олександра Лукашенка зважилася на шокуюче зізнання та публічно визнала, що силовики застосовували зброю. Офіційний Мінськ переконує, що був змушений вдатися до таких заходів. З такою гучною заявою виступила речниця МВС Білорусі Ольга Чемоданова. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС" та "Радыё Свабода".

Що важливо розуміти, протестувальників у відомстві назвали "учасників масових безладів". Тим часом офіційний сайт МВС Білорусі "впав" і не доступний, відповідно, офіційної заяви правоохоронних органів щодо подій поки немає. Як уже повідомлялося раніше, силовики обстрілюють протестувальників гумовими кулями, кидають світлошумові гранати і поливають з водометів. За повідомленнями з білоруських телеграм-каналів, постраждали щонайменше 50 осіб, 10 людей у важкому стані.

Окрім того, наголошується, що одна людина загинула і троє серйозно постраждали в результаті в'їзду автозака в натовп під час акцій протесту в Мінську - про це заявив представник правозахисного центру "Вясна" Валентин Стефанович.

"Так, є відомості про одного загиблого. Це сталося в результаті наїзду спецтранспорту на учасників акції. Три людини серйозно постраждали, один загинув у результаті черепно-мозкової травми", - розповів активіст.

Не можна також не звернути увагу на те, що до силового розгону готувалися заздалегідь, адже спецтехніку почали приганяти у Мінськ ще за добу до проведення виборів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник "Ліберально-демократичної партії" Володимир Жириновський виступив з неочікуваною заявою — він почав погрожувати чинному президенту Білорусі Олександру Лукашенку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?