Команда Лукашенко вирішила перейменувати Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Лукашенко вирішила перейменувати Україну

Команда Лукашенко вирішила перейменувати Україну
Джерело:  online.ua

Білоруські пропагандисти в підтримку Олександра Лукашенка, який самовільно оголосив себе президентом Білорусі на таємній інавгурації, зважилися на новий скандальний випад проти України. За те, що офіційний Київ не визнає легітимність Лукашенко і готовий приєднатися до санкцій ЄС проти Білорусі, державний телеканал СТВ (Столичне телебачення) вирішив перейменувати нашу країну, а також Польщу і Литву, до яких у Лукашенка виникло багато претензій. У новинах цього каналу Україну підписали як "колишню радянських республіку". Назад в СРСР білоруський канал "повернув" і Польщу, і Литву. Про це свідчать скріншоти прямої трансляції телеканалу, які зробив ONLINE.UA.

У новинному сюжеті білоруського державного телеканалу вирішили пролити світло на скандал в Литві. У ньому говориться, що литовські платники податків нібито звернулися з претензіями до керівництва країни щодо головної суперниці Лукашенко на виборах в Білорусі Світлани Тихановської. У новинах показали пост в соцмережі, в якому жителі Литви обурені витратами на утримання Тихановської. Примітним стало те, що в кадрі Литву підписали - "Колишня радянська Литовська республіка".

Не оминули увагу на білоруському ТБ і Україну. У новинах пропагандисти висвітлили ситуацію з коронавірусомв нашій країні, яку вирішили назвати "Колишня УРСР".

Занепокоїлися білоруські пропагандисти і правами дітей в Польщі. Цій країні дісталося назва "Колишня Польська народна республіка".

Як відомо, режим Лукашенка публічно засуджує позицію команди українського лідера Володимира Зеленського щодо Білорусі. Офіційний Мінськ вважає недружніми висловлювання з боку офіційних осіб уряду України щодо ситуації в білоруському державі і називає заяви про введення санкцій проти Білорусі та припинення економічного співробітництва з Білоруссю втручанням у внутрішні справи країни, за чим підуть незворотні наслідки.

Незважаючи на це, офіційний Київ не визнає за Лукашенко статусу президента і вирішив приєднатися до санкцій ЄС проти Білорусі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив чітку позицію нашої країни в цьому питанні. Глава МЗС підкреслив, що Україна планує приєднатися до санкцій ЄС проти Білорусі, але це будуть персональні санкції проти соратників Лукашенка, а не економічні санкції проти Білорусі. Однак, за словами міністра, якщо Росія візьме контроль над білоруськими підприємствами, то офіційному Києву доведеться реагувати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?