Команда Макрона зробила Україні невідкладну пропозицію - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Макрона зробила Україні невідкладну пропозицію - що відомо

Команда Макрона зробила Україні невідкладну пропозицію - що відомо
Джерело:  online.ua

Країни Євросоюзу миттєво відреагували на катастрофу військового літака Ан-26, яка сталася в Чугуєві. Свої співчуття владі України і українцям висловили прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, віце-президент ЄС і високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель, влада Молдови, Латвії, Туреччини, Швеції, Болгарії, Албанії та Польщі. Франція, крім співчуття, запропонувала Україні будь-яку допомогу в зв'язку з авіакатастрофою, в якій загинули 26 людей - всі вони були курсантами і офіцерами Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МЗС Франції.

"Ми були глибоко зворушені, дізнавшись про загибель 26 людей в авіакатастрофі в Україні. Висловлюємо співчуття сім'ям і родичам загиблих, а також щиру солідарність Франції зі своїм українським партнером. Франція готова надати Україні будь-яку допомогу, яку вона визнає корисною в цих обставинах", - йдеться в повідомленні французького МЗС.

Важливо додати, що Франція також допомагала в розслідуванні катастрофи пасажирського Boeing української авіакомпанії МАУ, яка сталася під Тегераном в результаті попадання ракети, яку випустили іранські військові. Французькі фахівці змогли розшифрувати інформацію з бортових самописців збитого літака, один з яких мав механічні пошкодження.

Нагадаємо, увечері 25 вересня в Харківській області поблизу міста Чугуїв розбився військовий літак Ан-26 з курсантами та офіцерами Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба на борту. В результаті аварії загинули 26 людей, одному курсанту вдалося врятуватися. Він знаходиться у військовому госпіталі - медики оцінюють його стан як стабільний.

Як відомо, військовий літак Ан-26 ЗСУ військової частини А 4104 впав близько 20:45 за два кілометри від військового аеропорту Чугуєва, коли заходив на посадку. Після падіння повітряне судно загорілося. Глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер уточнив, що пілот повідомляв диспетчеру про відмову лівого двигуна. Однак, за його словами, для досвідченого льотчика це не критична ситуація. Тому, що призвело до краху літака, поки не зрозуміло. Кучер не виключає, що за трагедію несе відповідальність диспетчер, який тільки через хвилину дав дозвіл на посадку Ан-26, хоча і знав, що літак несправний.

Важливо додати, що військово-транспортний літак Ан-26, який зазнав аварії в Чугуєві, був виготовлений 43 роки тому - до 1 жовтня йому повинні були продовжити термін експлуатації на два роки. У ВСУ запевнили, що літак в 2020 році отримав продовження терміну експлуатації підприємством-виробником ДП "Антонов" на два роки. Міністр оборони Андрій Таран в свою чергу уточнив, що двигун літака мав в запасі більше п'яти тисяч льотних годин до чергового ремонту. Таран підтвердив, що літак був 1977 року виробництва, тобто йому 43 роки. Але він запевнив, що машина могла здійснювати польоти ще три роки без поновлення ресурсу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко раптово звернувся до Зеленському та до усіх українців. Він висловив співчуття українській владі і "братньому народу" України в зв'язку з численними жертвами в результаті краху військового літака, на борту якого знаходилися льотчики і курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил імені І. Кожедуба.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?