Команда Меркель підтримала пропозицію Зеленського по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Меркель підтримала пропозицію Зеленського по Донбасу

Команда Меркель підтримала пропозицію Зеленського по Донбасу
Джерело:  online.ua

Ідею українського лідера Володимира Зеленського, який запропонував особисті зустрічі з кожним лідером нормандської четвірки, позитивно оцінили в Німеччині. Представник німецького уряду заявив про готовність канцлерки ФРН Ангели Меркель особисто зустрітися із Зеленським, щоб обговорити Донбас. У Берліні підкреслили, що Меркель і так знаходиться в постійних контактах як з владою України, так і з іншими учасниками нормандської четвірки, але німецький уряд взяв до відома пропозицію Зеленського і своєчасно проінформує Київ про графік Меркель. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Уряд ФРН взяв до відома заяву українського президента. Канцлерка Ангела Меркель перебуває в регулярному контакті з президентом Зеленським та іншими учасниками нормандського формату ", - відповіли в Німеччині на ідею Зеленського про особисту зустріч з кожним учасником нормандської четвірки.

Напередодні Зеленський заявив, що налаштований на проведення нормандського саміту на вищому рівні, оскільки питання Донбасу не можна відкладати особливо на фоні серйозного загострення в зоні ООС. Він запевнив, що якщо Росія продовжить зривати переговори, то знайде формат, в рамках якого особисто зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним, канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель і французським лідером Еммануелем Макрона.

Важливо відзначити, що Росія блокує переговори по Донбасу не тільки на рівні лідерів нормандської четвірки, а й на рівні ТКГ. Російська сторона вимагає прийняти свій план врегулювання війни, а до того моменту відмовляється що-небудь погоджувати. Саме в ультимативній формі Москва хоче змусити офіційний Київ прийняти всі умови Путіна по Донбасу. Шантаж Кремля вже привів до загострення в зоні ООС. Бойовики остаточно зірвали перемир'я і щодня ведуть масштабні обстріли по позиціях українських захисників. У ТКГ попереджають бойовиків, що якщо окупанти відмовляться від мирного сценарію, то Україна почне захищатися і відповідати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі заявили про готовність Путіна до зустрічі із Зеленським, але тільки якщо офіційний Київ прийме умови Москви по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?