Команда Путіна готувала вбивство: відомо, як Україна рознесла вщент плани Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна готувала вбивство: відомо, як Україна рознесла вщент плани Кремля

Команда Путіна готувала вбивство: відомо, як Україна рознесла вщент плани Кремля
Джерело:  online.ua

Нещодавно стало відомо про шокуюче продовження резонансного скандалу, який розгорівся навколо очільника Кремля Володимира Путіна. Журналістам видання Jam News стало відомо про те, що за наказом лідера Чечні росіяни готували вбивство грузинського ведучого Георгія Габунії, який став відомий після публічної лайки на адресу президента РФ в прямому ефірі. Варто звернути увагу на те, що викрити підготовку вбивства змогли українські спецслужби - їм вдалося врятувати життя журналісту. Що важливо розуміти, про підготовку вбивства Габунії розповів Ніка Гварамія – директор телеканалу "Мтаварі архі", де наразі працює журналіст, передає ONLINE.UA.

За словами Гварамії, команда Путіна хотіла розправитися з його підлеглим саме через лайку на адресу Путіна. Що важливо розуміти, Кадиров погрожував помститися представнику медіа одразу ж після скандального інциденту.

"Втім замах не вдався, оскільки грузинські правоохоронці затримали росіянина, який його готував – Васамбека Бокова. Інформацію про нього надали українські спецслужби, але спершу Грузія сприйняла це як "провокацію грузинського лобі в Україні". Імовірно, тут мовиться про Міхеїла Саакашвілі і його команду. Усе просто – командування, планування і саме вбивство мали відбутися у трьох різних місцях. Так, командували замахом просто з Росії, здійснити його мали на території Грузії, а от планування проводили в Україні", - йдеться в повідомленні.

Плани Кремля провалилися, оскільки українські спецслужби вийшли на координаторів замаху. Наразі не називається, який саме орган це був та у який спосіб в Україні вийшли на координаторів.

Варто нагадати, що грузинський журналіст став відомим в липні 2019 року, коли він у прямому ефірі грузинського телеканалу "Руставі-2" розпочав свою програму з лайок на адресу Путіна. Варто звернути увагу на те, що це відбулося на тлі погіршення російсько-грузинських відносин й антиросійських протестів у Грузії. Рамзан Кадиров ще тоді порадив ведучому "добре заховатися".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російська влада накинулася із гучними звинуваченнями на НАТО та Україну - усі важливі деталі можна знайти в нашій статті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?