Команда Путіна змогла отримати дані агентів ЦРУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна змогла отримати дані агентів ЦРУ

Команда Путіна змогла отримати дані агентів ЦРУ
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що секретні дані агентів Центрального розвідувального управління, які були розкриті поза протоколами безпеки в Чорногорії, вже потрапили до рук команди очільника Кремля Володимира Путіна, а також влади Сербії. Про це інформує видання  Pobjeda  з посиланням на свої анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

Згідно з останніми даними, прокуратура Чорногорії вже розпочала попереднє розслідування щодо можливо розголошення секретної інформації очільником Агентства національної безпеки (АНБ) Деяном Вукшичем. Скандал розгорівся після того, як останній поділився з комітетом з безпеки і оборони парламенту Чорногорії офіційним документом Агентства національної безпеки, у якому були розкриті імена та прізвища агентів ЦРУ.

"Є обґрунтовані підозри, що секретна інформація дійшла до Москви", - стверджують джерела видання.

За словами журналістів, АНБ Чорногорії повідомило іноземним колегам, що поки точно не знає, хто міг отримати імена та прізвища агентів ЦРУ. Анонімні джерела видання стверджують, що у новому скликанні комітету з безпеки і оборони парламенту Чорногорії є люди, яким не тільки чорногорські, але і західні спецслужби приділяють особливу увагу через їх русофільський та сербський профіль.

Ще один співрозмовник видання, який ознайомлений з протоколами і стандартами розвідки НАТО, запевняє, що секретні дані були в екстреному порядку передані владі Сербії та людям Володимира Путіна.

"Це не дані, які потрясуть США, оскільки росіяни добре знають ситуацію на місцях на Балканах, спецслужби знають графік роботи агентів своїх противників. Москва тепер могла отримати лише "офіційне" підтвердження про те, що вони знали…", - повідомило одне із анонімних джерел.

Наразі найбільша проблема для Чорногорії це те, що міжнародний скандал скомпрометував сектор безпеки, оскільки ніхто не пам'ятає, щоб "коли-небудь була допущена така дурна, нерозумна помилка та неповага до процедури".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  НАТО озвучив прогноз щодо майбутнього відносин з Кремлем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?