Команда Путіна терміново звернулася до Вірменії та Азербайджану
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна терміново звернулася до Вірменії та Азербайджану

Команда Путіна терміново звернулася до Вірменії та Азербайджану
Джерело:  online.ua

27 вересня Вірменія і Азербайджан неочікувано для всіх відновили бойові дії і звинуватили один одного в ескалації насильства в Нагірному Карабаху. Не можна не звернути увагу на те, що за кілька годин влада Вірменії оголосила мобілізацію і військовий стан. Що важливо розуміти, попередні бойові дії проходили на міжнародно визнаній ділянці азербайджано-вірменського кордону. Наразі загострення відбувається всередині Азербайджану – на межі між Нагірним Карабахом (який Україна та більша частина світу, вважають окупованою частиною Азербайджану) та підконтрольною урядові територією. На останні події вже відреагувала команда очільника Кремля Володимира Путіна. 28 вересня прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що офіційна Москва стурбована відновленням військових дій між Вірменією і Азербайджаном і в разі потреби Володимир Путін проведе телефонну розмову з керівництвом Азербайджану. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Вчора, на жаль, день був затьмарений надзвичайним загостренням ситуації на лінії зіткнення в зоні Нагірного Карабаху. Це, звичайно ж, є... причиною серйозного занепокоєння... Вважаємо, що бойові дії повинні бути припинені і конфлікт повинен перейти в політико-дипломатичне русло... На даний момент ми закликаємо всі сторони, перш за все, сторони конфлікту до максимальної стриманості, до відмови від військових методів ведення справ і також до відмови від будь-яких кроків, які можуть спровокувати подальше небажане загострення ситуації, яка і без того перебуває на стадії по суті військового зіткнення", - заявив незмінний речник Кремля.

Дмитро Пєсков також наголосив, що з перших годин поновлення воєнних дій глава МЗС РФ Сергій Лавров був в контакті з колегами з Вірменії та Азербайджану. Прессекретар російського президента також додав, що очільник Кремля Володимир Путін в разі потреби проведе телефонну розмову з керівництвом Азербайджану.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 вересня Вірменія озвучила нові гучні звинувачення команді турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?