Команда Путіна завдала удару у відповідь за блокування Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна завдала удару у відповідь за блокування Північного потоку-2

Команда Путіна завдала удару у відповідь за блокування Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

У Росії миттєво відреагували на штраф польського регулятора в розмірі 7,6 млрд доларів, який наклали на "Газпром" за порушення правил конкуренції при будівництві скандального газопроводу "Північний потік-2". Представники російського газового монополіста заявили, що принципово не згодні з позицією Варшави і підкреслили, що не збираються платити штраф, а оскаржуватимуть його в суді. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Газпром має намір скористатися правом на оскарження рішення, "оскільки не порушував антимонопольне законодавство Польщі". При оскарженні рішення UOKiK воно не підлягає виконанню до моменту вступу в силу відповідного рішення суду. Розмр штрафу, накладеного Польщею, говорить про бажання протидіяти проекту за всяку ціну", - відзначили в компанії.

У Кремлі також вже відреагували на рішення польського регулятора. Речник російського президента Володимира Путіна впевнений, що "Газпром" зможе забезпечити відповідні дії на рішення UOKiK. Говорячи про те, яким чином цей крок польської влади позначиться на російсько-польських відносинах, Пєсков зауважив, що їх навряд чи можна назвати процвітаючими та навряд чи можна припустити, що щось може позначитися на їх стані ще більш негативно.

У свою чергу влада Польщі запевняють, що має у своєму розпорядженні інструменти для стягнення штрафів з Газпрому.

"Як і у випадку з останнім штрафом для "Газпрому", який був трохи менше, але все ж був досить великим, проблем з його стягненням не було, тому що у нас є інструменти для стягнення", - зазначив заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблоньський.

За твердженням Яблоньський, "Північний потік - 2" становить загрозу для всієї Європи, європейських споживачів, потенційно може привести до невиправданої перевазі і домінуючої позиції "Газпрому" і Росії. Він вважає покарання "Газпрому" заслуженим, так як російський монополіст порушив антимонопольні норми.

Нагадаємо, польський антимонопольний регулятор 7 жовтня оштрафував "Газпром" на 7,6 млрд доларів. UOKIK також зобов'язав російську компанію і п'ятьох її європейських партнерів, які створили спільне підприємство для будівництва "Північного потоку-2" в обхід заборони влади Польщі, протягом 30 днів розірвати угоди про фінансування концерну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Управління з захисту конкуренції та захисту прав споживачів Польщі (UOKiK) оштрафував російського газового монополіста на 57 млн доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?