Команда Путіна заявила про повернення холодної війни з США
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна заявила про повернення холодної війни з США

Команда Путіна заявила про повернення холодної війни з США
Джерело:  online.ua

Член команди російського президента Володимира Путіна та заступник очільника Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв неочікувано для всіх заявив про повернення відносин Росії і США, по суті, в епоху холодної війни.

Джерело: "Ріа Новини"

Кремль стверджує, що знову почалася холодна війна між РФ та США

"Росія сьогодні, як і СРСР в минулому, завжди була в стані наздоганяючої Сполучені Штати за рівнем загроз опонентові... За останні роки відносини Росії і США фактично перейшли від суперництва до конфронтації, по суті – повернулися в епоху холодної війни. Санкційний тиск, погрози, конфліктне протиборство, захист своїх егоїстичних інтересів – все це ввергає світ у стан перманентної нестабільності", - заявив Дмитро Медведєв.

Поплічник Володимира Путіна не забув згадати про Карибську кризу 1962 року – тоді відповіддю американцям стало розгортання СРСР стратегічного наступального озброєння на Кубі.

Російський політик почав стверджувати, що Штати в цих умовах пішли на подальшу конфронтацію – стягнули військові кораблі, взяли острів у морську блокаду і навіть готували повноцінне вторгнення.

За його словами, в рамках цієї кризи були два основних моменти.

"Довгострокова відповідь – це не тільки поява ракет біля берегів Сполучених Штатів. Перш за все, це був показ і, що ще важливіше, усвідомлення західними країнами інфраструктурних можливостей нашої держави щодо розгортання в короткі терміни військових баз в будь-якій точці світу... Другим таким аспектом стало те, що "ситуація, яка перебуває" в п'яти хвилинах від війни", була врятована лідерами двох наддержав, що зберегли тверезість оцінки ситуації, що визнали і прийняли" мудрість "компромісу, а отже – готовими йти на поступки", – заявив Медведєв.

Поплічник Путіна стверджує, що в певні моменти лідери проводили переговори напряму, в якийсь ні, "але в будь-якому випадку між СРСР і США був рівноправний діалог", в якому не було місця для погроз і ультиматумів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?