Команда Путіна здивувала неочікуваним рішенням щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна здивувала неочікуваним рішенням щодо України

Команда Путіна здивувала неочікуваним рішенням щодо України
Джерело:  online.ua

13 жовтня офіційно стало відомо, що команда очільника Кремля Володимира Путіна неочікувано для всіх розширила перелік нафтопродуктів, дозволених до експорту в Україну. Це рішення ухвалив уряд Російської Федерації - відповідну постанову вже навіть встигли оприлюднити на офіційному інтернет-порталі правової інформації. Варто звернути увагу на те, що вилучення з заборони на експорт нафтопродуктів в нашу країну торкнулися мастил, нафтового бітуму, бітумних сумішей на основі природного асфальту або природного бітуму та інших залишків від переробки нафти і нафтопродуктів, отриманих з бітумінозних порід. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський "Інтерфакс".

Що важливо розуміти, ці види нафтопродуктів були включені в перелік товарів, вивезення яких дозволяється на підставі дозволів, які видаються Мінекономрозвитку.

Як уже згадувалося раніше, ще у квітні 2019 року колишній прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, яка розширює заборону на імпорт ряду товарів з України і вводить заборону на експорт нафти і нафтопродуктів в Україну, а також обмежує експорт вугілля. Окрім цього, постановою визначався перелік товарів, які з 1 червня поточного року можна вивозити в Україну тільки на підставі окремих дозволів (їх видає Мінекономрозвитку). У цю категорію були включені окремі види нафтопродуктів, а також вугілля.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно Міністерство закордонних справ України екстрено звернулося до міжнародної спільноти із вимогою посилити санкції проти РФ. Українські дипломати звернули увагу на масштабну репресивну політику, яку окупаційний режим веде у Криму. Офіційний Київ поскаржився, що Кремль вкотре вдається до репресивних дій під виглядом боротьби проти екстремізму, що є неприпустимим.

"Насамперед, мова йде про припинення тортур, незаконних арештів, свавільних затримань, насильницьких зникнень, забезпечення свободи висловлювання, мирних зібрань, скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу тощо. На фоні нападів проти Православної Церкви України в Криму важливим також є заклик Генерального секретаря ООН забезпечити свободу віросповідання та релігії без жодної дискримінації чи запровадження штучних регуляторних бар’єрів", — йдеться в заяві.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Путіна неочікувано зізналася, як буде мститися ЄС за нові санкції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?