Команда Зеленського готує вкрай неприємний сюрприз для Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського готує вкрай неприємний сюрприз для Лукашенка

Команда Зеленського готує вкрай неприємний сюрприз для Лукашенка
Джерело:  daily.rbc.ua

Нещодавно стало відомо, що команда глави держави Володимира Зеленського активно розглядає декілька можливих варіантів реакції України на історію з вагнерівцями. Українські медіа припускають, що припинення співробітництва з питань екстрадиції – один з них. За словами анонімних джерел в дипломатичних колах, Україна може по-різному відреагувати на історію з вагнерівцями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

Наразі команда Володимира Зеленського розглядає такі варіанти відповіді на дії Олександра Лукашенка:

  • скасування запланованого на жовтень "Форуму регіонів України та Білорусі" в Гродно;

  • заморожування роботи різних двосторонніх груп;

  • припинення співробітництва з питань екстрадиції.

Анонімні джерела звертають увагу на те, що призупинення екстрадиції стане дзеркальною відповіддю на демарш команди Олександра Лукашенка в історії з видачею вагнерівців. За словами офіційного Києва, білоруські правоохоронці звертаються до українських колег з запитами набагато частіше, ніж навпаки - тому це буде потужним ударом по Мінську. Окрім того, співрозмовник видання відреагував на відкликання посла. На його переконання, це була погана ідея, йому краще було б залишатися в Мінську та збирати інформацію.

Як відомо, ще в липні 33 учасників збройного формування ПВК "Вагнер" затримали на території Білорусі.  Їх підозрюють в спробі здійснення діяльності з дестабілізації ситуації в країні. Офіс президента України надіслав запит Мінську про видачу 28 бойовиків, які підозрюються у злочинах на Донбасі, однак Олександр Лукашенко вирішив віддати затриманих російській владі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше команда глави держави Володимира Зеленського неочікувано для всіх заявила, що бачить прямий зв’язок між позицією України щодо ситуації в Білорусі та діями Росії на Донбасі. У Офісі Президента переконані, що  різка реакція може призвести до ескалації на фронті та зриву перемир’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?