Команда Зеленського озвучила Путіну неочікувану пропозицію щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського озвучила Путіну неочікувану пропозицію щодо Криму

Команда Зеленського озвучила Путіну неочікувану пропозицію щодо Криму
Джерело:  Крим.Реалії

Член команди глави держави Володимира Зеленського та постійний представник України при ООН Сергій Кислиця виступив з доволі неочікуваною заявою - він наголосив, що обговорювати відновлення поставок дніпровської води в окупований Крим можна лише в тому випадку, якщо очільник Кремля Володимир Путін офіційно звернеться з таким проханням до влади України, а сама Росія визнає себе країною-окупантом. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Крим.Реаліі"

"Для того щоб почати розмову про постачання води, вони (влада Росії - ред.), По-перше, повинні визнати, що вони країна-окупант і офіційно звернутися як країна-окупант, згідно гуманітарного права. Вони повинні звернутися до влади України з офіційним проханням, а не з погрозами, з істериками, розумієте. І тоді будемо дивитися, тоді відповідні міністерства і відомства будуть дивитися, яка повинна бути наша реакція. Наскільки мені відомо, на сьогоднішній день країна-окупант ніколи не зверталася до України з проханням почати діалог про цю проблему. Замість цього ми бачимо багато суєти і істерик за лаштунками цієї проблеми", - наголосив Сергій Кислиця.

Не можна не згадати про те, що раніше наша країна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з островом. Після анексії Криму РФ, яка відбулася 6 років тому, офіційний Київ вирішив припинити поставки води на півострів. Варто звернути увагу на те, що запаси води в Криму поповнюють з водосховищ природного стоку і підземних джерел. Місцеві екологи б'ють на сполох, адже регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення грунту на півострові. Окрім того, проросійська влада Криму регулярно закликає жителів півострова економити воду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Володимира Путін продовжує заселяти окупований Крим своїми громадянами.  Кислиця також заявляв, що за час анексії на півострів перекинули, якщо не десятки, то сотні тисяч росіян. За словами політика, міжнародні гравці повинні об’єднатися, щоб зупинити свавілля офіційної Москви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?