Команда Зеленського пояснила демарш під час переговорів ТКГ
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського пояснила демарш під час переговорів ТКГ

Команда Зеленського пояснила демарш під час переговорів ТКГ
Джерело:  online.ua

Член команди глави держави Володимира Зеленського та представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш заявив, що українська делегація у Тристоронній контактній групі вирішила вийти з-за столу переговорів, оскільки до засідання ТКГ попри попередження російська влада залучила засуджену за тероризм "експертку" Майю Пирогову. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Україна 24".

"Росія знала, що ми вийшли з-за столу переговорів, коли ми попередили про те, що вийдемо, якщо побачимо людей, засуджених за тероризм. Росія про це знала, однак, на моніторі з'явилася ця людина (Майя Пирогова). Тому ми встали й вийшли. Тут демарш, скоріше, не з нашого боку, а з боку Росії, яка знала, проте пішла на провокацію. Ми вже заявили, що на наступному засіданні ТКГ буде та ж лінія української делегації. Тобто, якщо люди, засуджені українським судом, будуть знову на засіданні, ми встанемо і вийдемо", - наголосив Сергій Гармаш.

Варто звернути увагу на те, що під час останнього засідання майже 5 годин в різних режимах — в тристоронньому, потім в п'ятисторонньому, потім в повному складі делегаціями — в ТКГ обговорювали питання неможливості участі людей, засуджених за тероризм, в переговорному процесі.

Не можна також не згадати про те, що 7 років тому Майя Пирогова вступила до лав т.зв. "ДНР", а з 2015 року очолювала "департамент державної інформаційної політики Міністерства інформації ДНР", однак згодом її звільнили. 26 червня 2018 року Шевченківський райсуд Чернівців заочно засудив поплічницю проросійських бойовиків до 10 років ув'язнення.

Що важливо розуміти, 2 місяці тому РФ самостійно розширила свою делегацію в ТКГ "громадськими радниками" з ОРДЛО. Москва вирішила підключити до ТКГ донецьких колаборантів Майю Пирогову і Владислава Тепличка, а з Луганська – Оксану Дібас та Юрія Барбашева. У березні офіційний Київ почав вимагати видалити Пирогову з зустрічі політичної підгрупи ТКГ, однак ці вимоги української сторони ігнорують.

Як повідомляв ONLINE.UA , G7 назвала Росію стороною війни на Донбасі  та нагадала про вимоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?