Команда Зеленського терміново їде до Німеччини через Північний потік-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського терміново їде до Німеччини через Північний потік-2

Команда Зеленського терміново їде до Німеччини через Північний потік-2
Джерело:  online.ua

Глава українського МЗС Дмитро Кулеба 8 червня їде в Німеччину, де проведе переговори з німецькими колегами по болючим для України питанням - Північному потоку-2, Донбасу і членству в НАТО.

Джерело: пресслужба МЗС України

У Міністерстві закордонних справ анонсували, що Кулеба протягом двох днів буде доносити позицію Києва до представників команди канцлерки ФРН Ангели Меркель щодо спірних моментів, які виникли у відносинах України і Німеччини. Зокрема, він зустрінеться з міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом, керівництвом Бундестагу, членами уряду, лідерами провідних політичних партій та представниками бізнесу.

"Ключовими темами візиту стануть двосторонні відносини України і Німеччини, підтримка зусиль по відновленню суверенітету і територіальної цілісності України, подальша інтеграція України в Європейський союз і НАТО, енергетична безпека України і Європи", - йдеться в повідомленні МЗС.

Запуск Північного потоку-2 - терміни

Будівництво газопроводу Північний потік-2 знаходиться на фінальній стадії. Президент Росії Володимир Путін розраховує запустити його до кінця 2021 року, оскільки прокладка першої нитки завершена, а друга буде закінчена за 1,5-2 місяці.

Наблизити терміни завершення будівництва і запуску Північного потоку-2 Путіну вдалося завдяки поступкам американського лідераДжо Байдена, який вирішив більше не блокувати проєкт санкціями.

Путін на тлі поступок Байдена вже почав шантажувати Україну. Каже, що Росія могла б прокачувати більше газу через Україну, але ці обсяги залежать виключно від поступливості Києва, в тому числі в питанні Донбасу і Криму.

Коротко про будівництво Північного потоку 2

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?