Команда Зеленського висунула безапеляційну вимогу Путіну та бойовикам
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Зеленського висунула безапеляційну вимогу Путіну та бойовикам

Команда Зеленського висунула безапеляційну вимогу Путіну та бойовикам
Джерело:  online.ua

Члени команди Володимира Зеленського та представники української делегації в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі висунули нову вимогу людям очільника Кремля Володимира Путіна та проросійським бойовикам. Вони заявили, що не будуть брати участь в переговорах у присутності засудженої в Україні за тероризм і розшукуваної громадянки Майї Пирогової. Про це повідомив представник України в політичній підгрупі ТКГ Андрій Костін, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна."

"Коли під час переговорів бере участь людина, засуджена в Україні за терористичну діяльність, це дискредитує їх і робить неможливою нашу участь у такому форматі. Ми попросили оголосити перерву, доки її не буде усунено... Наша позиція чітка: ми не вестимемо роботу, доки в консультаціях братиме участь терористка... Я сподіваюся, що ми більше не побачимо громадянку Пирогову на наших консультаціях", - наголосив Андрій Костін.

За словами політика, він не знає, хто її запросив і чи запросила її саме російська сторона. Він також звернув увагу на те, що в ТКГ уже є деякі запрошені Росією від ОРДЛО, які вже багато років присутні й беруть участь у консультаціях.

"Ми отримали інформацію від модератора ОБСЄ про те, що в переговорах візьмуть участь деякі експерти з ОРДЛО, там були їх ПІБ. Такий підхід змінює сформовану практику. Потрібен був час, щоб з'ясувати, чому застосовано такий підхід. Леонід Кравчук написав офіційного листа ОБСЄ. У процесі ми отримали інформацію про те, що громадянку України Пирогову засуджено за терористичною статтею. Якщо ми не відреагуємо, то завтра туди (в ТКГ - ред) можна привести взагалі кого завгодно. З іншого боку, втрачається час, який міг би бути витрачений на обговорення якихось суттєвих питань. Звісно, є можливість нас звинуватити в тому, що ми затягуємо процес. Росія це розуміє і грає в таку гру", - підсумував Андрій Костін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  у Зеленського закликали Макрона натиснути на Путіна і врятувати Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?