Команда Зеленського записала екстрене звернення до Лукашенка
Категорія
Україна
Дата публікації

Команда Зеленського записала екстрене звернення до Лукашенка

Команда Зеленського записала екстрене звернення до Лукашенка
Джерело:  online.ua

Президентська політична сила "Слуга народу" підготувала звернення до команди білоруського лідера Олександра Лукашенка та закликала приєднатися до нього інших народних обранців Верховної Ради. Автори звернення звертають увагу на масові протести проти фальсифікації результатів виборів президента Білорусі і просять владу сусідньої країни відповісти на питання протестуючих. З такою заявою виступив заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Євгенія Карвчук у соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Звертає на себе увагу той факт, що протести в Білорусі викликані численними повідомленнями про порушення та певні непрозорі події, які відбувалися у ході виборчої кампанії та у день голосування. Задля збереження миру, спокою та суспільної злагоди в Білорусі закликаємо представників відповідних гілок влади та державних інституцій нашої дружньої країни-сусідки якнайшвидше надати достовірні та чіткі відповіді на питання протестуючих", - йдеться в заяві.

Варто звернути увагу на те, що нардепи висловлюють підтримку "волі білоруського народу обирати представницькі органи влади, включно з президентом, у демократичний правовий спосіб". А також закликають офіційний Мінськ "проявляти стриманість щодо протестуючих, не допустити порушення прав людини при реалізації білорусами одного з основоположних прав – на мирний протест".

"Від відкритості, чесності, прозорості та стриманості усіх сторін та учасників виборів залежить не лише суспільна злагода в Білорусі, але й збереження та зміцнення її суверенності, подальше визнання результатів виборів світовим співтовариством, а отже - міжнародна підтримка та захист державності дружньої нам країни", - заявила партія"Слуга народу".

Що цікаво, нещодавно один з депутатів від "Слуги народу" Євген Шевченко вже привітав чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка з перемогою на цих виборах.

"Олександре Григоровичу, вітаю Вас з перемогою на виборах президента Республіки Білорусь. Вірю в поглиблення українсько-білоруської дружби! Дякую Вам за душевне ставлення до України!" - написав він у Facebook.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Жириновський почав погрожувати  чинному президенту Білорусі Олександру Лукашенку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?