Команда Зеленського здивує українців ще одним цікавим проектом - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Команда Зеленського здивує українців ще одним цікавим проектом - перші подробиці

Команда Зеленського здивує українців ще одним цікавим проектом - перші подробиці

Команда українського лідера Володимира Зеленського працює над проектом, який дозволить українцям голосувати онлайн на виборах. Про це розповів радник президента, 6-й номер в списку "Слуги народу" Михайло Федоров, передає ONLINE.UA з посиланням на "Ліга.net".

"У нас вже зараз є проект The Vote (Голосування - ред.)", - заявив він.

Радник глави держави наголосив, що на першому етапі платформу будуть використовувати для опитувань, завдяки яким президент, прем'єр та інші будуть дізнаватися реальну думку жителів країни. Система ідентифікації в цьому проекті реалізована через Mobile ID, електронний підпис, Bank ID.

За словами Федорова, проголосувати онлайн на виборах українці зможуть вже в 2024 році.

"Точно на наступних президентських виборах. Але я буду робити все, щоб, можливо, пілотно, можливо, повноцінно були і місцеві вибори. Це складне технічне завдання, в якому найголовнішим є забезпечення конфіденційності, цілісності та анонімності голосування", - розповів радник президента.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Зеленський підписав указ про нове доручення Кабінету міністрів,  яким зобов’язав уряд вжити заходів для синхронізації баз даних митниці з постами країн-сусідів вже до кінця поточного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?