Команди Зеленського та Путіна провели екстрене засідання щодо Донбасу — що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Команди Зеленського та Путіна провели екстрене засідання щодо Донбасу — що сталося

Команди Зеленського та Путіна провели екстрене засідання щодо Донбасу — що сталося
Джерело:  online.ua

19 листопада відбулося позачергове засідання гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Під час відеоконференції командам українського лідера Володимира Зеленського та очільника Кремля вдалося домовитись про деталі розблокування роботи КПВВ у регіоні. Окрім того, зазначається, що на порядку денному позачергової зустрічі сторін було забезпечення пересування громадян України через КПВВ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Української делегації в ТКГ.

"На переговорах вдалося узгодити нові технічні деталі щодо розблокування російською стороною роботи КПВВ "Золоте" та "Щастя". Робота триває", – розповідають представники української делегації.

Окрім того, наголошується, що погодитися на пропозицію української делегації, представників ОБСЄ, МЗС Франції та Німеччини провести засідання політичної та безпекової підгруп команда російського президента Володимира Путіна не захотіла.
За попередніми даними, нове засідання ТКГ відбудеться 24 – 25 листопада.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно українська делегація запропонувала російській владі провести кілька засідань підгруп ТКГ, однак офіційна Москва наразі погоджується лише на зустріч гуманітарної підгрупи.

"Окрім розблокування роботи КПВВ, Україна наголошувала на пріоритетності питання обміну полоненими. Раніше глава української делегації ТКГ Леонід Кравчук закликав повернути додому до Різдва та Нового року усіх взаємно утримуваних осіб  Він зауважив, що стало б прикладом високої моралі та відповідальності учасників, ознакою їхнього прагнення домовитись і щодо решти позицій", — йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда українського лідера Володимира Зеленського неочікувано для всіх підготувала нові деталі до запропонованого ТКГ Плану дій щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Як вдалося дізнати журналістам, вони включають передачу Україні контролю над кордоном і повну демілітаризацію ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?