У команді проросійського Додона різко змінили позицію щодо війни в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

У команді проросійського Додона різко змінили позицію щодо війни в Україні

У команді проросійського Додона різко змінили позицію щодо війни в Україні
Джерело:  online.ua

Влад Батринча, який є очільником фракції Блоку комуністів і соціалістів Молдови, до якої входить Партія соціалістів (ПСРМ) колишнього президента Ігоря Додона, вперше офіційно заявив, що Російська Федерація несе відповідальність за повномасштабну війну в Україні.

Джерело:  NewsMaker

У партії Додона назвали РФ відповідальною за війну в Україні

За словами Батринча, соціалісти, мовляв, від самого початку виступали проти війни в Україні, продемонструвавши "відповідальну і мудру позицію", з огляду на "вразливість Молдови під час війни двох великих сил світу".

"Те, що відбувається в Україні, – це трагедія. Війну необхідно зупинити! Занадто багато розмов про зброю! Я бачу динаміку, яка мене лякає, тому що занадто багато розмов про продовження війни. У світі є великі сили, у яких є досвід вирішення і заморожування конфліктів, – заявив політик.

Журналісти поцікавилися у поплічника Додона, чи вважає він Росію винною у тому, що в Україні почалася війна. Влад Батринча вперше відповів ствердно.

І Росія винна в цій війні, і інші політики та важливі країни світу несуть відповідальність за цю війну. Я говорю про тих, хто всіляко підживлює мілітаристську риторику, – додав він.

Що важливо знати про Батринча та позицію соціалістів щодо війни

Що важливо розуміти, Влад Батринча до квітня цього року був керівником ПСРМ, але потім очолив фракцію соціалістів і комуністів у парламенті, поступившись своєю посадою колишньому президенту країни Ігорю Додону.

Журналісти звертають увагу на те, що раніше молдовські соціалісти не наважувалися публічно звинуватити РФ у розв'язанні війни проти України.

Ба більше, місяць тому Ігор Додон на запитання, чи вважає він Путіна військовим злочинцем, цинічно відповів: "Вважаю, що Путін – державник і патріот своєї країни".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?