Командувач ООС заявив про зірваний план Путіна проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Командувач ООС заявив про зірваний план Путіна проти України

Командувач ООС заявив про зірваний план Путіна проти України
Джерело:  online.ua

У неділю, 14 березня, Україна відзначає День добровольця. З нагоди цього свята, заснованого на честь мужніх героїв-добровольців, які захищали та продовжують захищати незалежність і територіальну цілісність нашої країни, в штабі ООС виступили із заявою. Командувач Об'єднаних сил генерал - лейтенант Володимир Кравченко нагадав українцям, що за сім років російської агресії Україну захищали майже 40 добровольчих батальйонів і саме добровольці зірвали план глави Кремля Володимира Путіна проти України, який не очікував готовності українців зі зброєю в руках захищати рідну землю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу штабу ООС.

"Восьмий рік наша держава знаходиться в стані відбиття збройної агресії з боку Російської Федерації. Кремлівські "горе-стратеги", почавши в березні 2014 втілення своїх загарбницьких планів по знищенню України, прорахували нібито все, починаючи від готовності так званої "п'ятої колони" активно діяти проти власного народу до зруйнованого сектора безпеки держави. Однак, цим планам не судилося бути реалізованими. Ці "стратеги" прорахувалися в головному - в готовності українців зі зброєю в руках захищати рідну землю і не взяли до уваги той незламний козацький дух, який завжди наводив жах на окупантів. Збройні Сили України пліч-о-пліч з добровольцями і військовими інших військових формувань одними з перших стали на захист нашої держави, коли ворог прийшов на нашу землю. Всього в ході війни на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість з них згодом перейшли до складу Збройних Сил України та інших військових формувань ", - заявив Кравченко.

Командувач ООС назвав українських добровольців символом героїзму, патріотизму і відваги. Він нагадав, що багато хто з них віддали свої життя за світле майбутнє України.

"Дякую вам за стійкість і мужність у боротьбі з московськими окупантами. Слава Україні! Героям Слава!", - підсумував Кравченко.

Президент України Володимир Зеленський на честь українських добровольців 14 березня підписав указ, яким нагородив державними нагородами тих, хто проявив особисту мужність у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. Орденом "За мужність" III ступеня нагороджені 67 добровольців, з яких 64 - посмертно. Серед нагороджених - члени Добровольчого українського корпусу "Правий сектор", батальйонів територіальної оборони "Донбас", "Айдар" та ОУН. Також відзначено членів батальйонів патрульної служби міліції особливого призначення "Шахтарськ" і "Чернігів", Української добровольчої армії, диверсійно-розвідувального підрозділу "Патріот", Окремої добровольчої роти "Карпатська Січ".

"Слава героям-добровольцям, які у вирішальний момент встали на захист нашої свободи і показали приклад непокори для всієї України", - звернувся до добровольців Зеленський.

Нагадаємо, день добровольця в Україні відзначають з 2017 року. Його затвердила Верховна Рада з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посилення суспільної уваги і турботи до учасників добровольчих формувань і на підтримку ініціативи громадськості.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Генштабі ЗСУ розповіли про план силового втручання в окупований Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?