Командування армії РФ схвалює сексуальне насильство проти громадян України — NYT
Категорія
Україна
Дата публікації

Командування армії РФ схвалює сексуальне насильство проти громадян України — NYT

Командування армії РФ схвалює сексуальне насильство проти громадян України —  NYT
Джерело:  online.ua

Журналісти видання New York Times отримали докази сексуальних злочинів та насильств військових окупаційної армії РФ над мирними українцями під час розв'язаної Кремлем війни проти України. 

Джерело: NYT

Командування окупантів схвалює сексуальне насильство над цивільними українцями 

У своєму матеріалі журналісти  NYT посилаються на представницю прокуратури з ведення справ сексуального насильства ірину Діденко.

За її словами, є беззаперечні докази схвалення командирами злочинної армії сексуальних насильств над мирними українцями, а у деяких випадках, командування просто знало та заплющювало очі на сексуальні злочини своїх підлеглих.

Представниця прокуратури зазначила, що в окремих випадках командири віддавали накази ґвалтувати або давали вказівки "піти розслабитися".

Діденко каже, що існує чітка модель поведінки, коли російські війська окупують територію.

Прибувають наземні війська, і на другий-третій день починаються зґвалтування, - зазначає вона.

В матеріалі розслідувачів описується один випадок, коли командир дозволив солдатам увійти в житловий будинок, сам залишаючись зовні.

При цьому було чутно, як солдат говорив: "Цю ми просто поб'ємо, а цю ми зґвалтуємо". В іншому випадку вісім російських солдатів зґвалтували чоловіка, якого зупинили на блокпосту.

За словами Діденко, загалом офіційно встановлено 154 факти зґвалтувань. Однак прокурор вважає, що насправді таких випадків набагато більше. Наприклад, в одному з раніше окупованих сіл Київської області психологи виявили, що кожна дев'ята жінка піддавалася сексуальному насильству.

За словами прокурорів і міської влади, жертви зґвалтувань неохоче говорять про те, що трапилося, а на тлі війни ситуація погіршується, оскільки їх можуть звинуватити у співпраці з російською армією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?