Командування кремлівської армії вимагає з військових гроші за відмову від відправки на фронт
Категорія
Україна
Дата публікації

Командування кремлівської армії вимагає з військових гроші за відмову від відправки на фронт

Командування кремлівської армії вимагає з військових гроші за відмову від відправки на фронт
Джерело:  online.ua

У Центрі стратегічних комунікацій ЗСУ зазначають, що командири кремлівської окупаційної армії намагаються заробити гроші на власних військових, погрожуючі їм відправкою на фронт. 

Джерело: Telegram-канал Страткому ЗСУ

Кремлівська армія в Україні на межі остаточної поразки 

Якщо військовослужбовець не бажає перебувати на першій лінії фронту, він зобов'язаний заплатити і його відвезуть в тил. Найбільш поширений такий військовий бізнес на гарячих ділянках фронту, де підрозділи російської армії зазнають втрат і щогодини перебування в окопі може стати останнім, - наголошують у Страткомі ЗСУ.

Зокрема, в районі Бахмуту за перебування у тилу кремлівські військові вимушені платити офіцерам власної армії 5 тис рублів.

Сума розрахована на те, щоб усі одразу не втекли з першої лінії до тилу

Таким чином, російські командири хочуть отримати велику суму грошей, яку їм обіцяв Шойгу та Путін перед відправкою в Україну, але в черговий раз обдурили, - зазначають у Страткомі ЗСУ.

За інформацією розвідки Великої Британії, в кремлівській армії наразі спостерігається велика кількість проблем з керівною ланкою різних рівнів, що відображається на боєздатності підрозділів та морально-психологічному стані окупантів.

Розвідка констатує, що на восьмий місяць відкритої війни проти України основні елементи військового керівництва у силах РФ "все більш дисфункціональні".

На тактичному рівні майже точно відчувається все більша нестача підготовлених молодших офіцерів, які могли б організувати й командувати підрозділами щойно мобілізованих резервістів. Є свідчення очевидців про те, що стрілянина із загибеллю 11 російських солдатів під Бєлгородом від куль товариша 15 жовтня 2022 року сталася після зневажливих коментарів офіцера щодо рекрутів-представників нацменшин. Проблеми з лідерством на нижчих ланках управління, скоріш за все, погіршує і так низький моральний дух та злагодженість багатьох російських підрозділів, - пояснюють у розвідці Міноборони Британії.

Розвідка нагадує, що за час повномасштабної війни змінили вже чотирьох із п’яти генералів, які займались командуванням на місцях, і поки це не особливо допомогло Кремлю покращити успіхи на полі бою.

Нестача безперервності командування, можливо, буде мати більші негативні наслідки, ніж в арміях західного зразка - оскільки російська доктрина передбачає, що розробка планів тісно пов’язана особисто з командувачем, а не ширшою командою, - підкреслюють представники британської розвідки.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?