Комісія Україна-НАТО проведе засідання з питання Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Комісія Україна-НАТО проведе засідання з питання Донбасу

Комісія Україна-НАТО проведе засідання з питання Донбасу
Джерело:  online.ua

У середу, 7 липня, комісія Україна-НАТО проведе засідання. На порядку денному - ситуація на Донбасі.

Джерело: заява  в.о. глави місії України при НАТО Георгія Толкачова на форумі "Україна 30. Міжнародна політика"

Толкачов уточнив, що в засіданні комісії Україна-НАТО візьме участь віце-прем'єр-міністр Олексій Резніков. Він як член Тристоронньої контактної групи і Ради національної безпеки і оборони докладно розповість представникам держав-членів Альянсу про те, що відбувається в окремих регіонах тимчасово окупованих територій.

На що розраховує Україна в НАТО

На цьому ж форумі виступили президент України Володимир Зеленський і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Зокрема, Зеленський заявив, що Україна зробила досить для того, щоб отримати підтвердження про терміни вступу країни в ЄС і НАТО.

Кулеба ж впевнено підкреслив, що Україна буде членом НАТО і питання стоїть тільки в ціну і часі, які вона за це заплатить. Він констатував, що в суворій реальності ціна може бути високою.

"Ми поки не є членами НАТО. У нас немає гарантій безпеки від інших держав. Ряд важливих країн світу з політичних причин не продає нам озброєння, яке здатне зміцнити нашу оборону. Це сувора реальність", - додав міністр.

Коротко про вступ України в НАТО

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?