Комуністичним ідолам немає місця в Україні - Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Комуністичним ідолам немає місця в Україні - Порошенко

Комуністичним ідолам немає місця в Україні - Порошенко
Джерело:  Укрінформ

На заходах, присвячених Дню пам’яті жертв політичних репресій, президент Петро Порошенко заявив, що комуністичним ідолам немає і не буде місця в Україні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Побувавши вчора у Заксенхаузені, і стоячи сьогодні тут, у Биківні (Національний історико-меморіальний заповідник “Биківнянські могили” – ред.), ще раз і ще раз усвідомлюю, відчуваю кожною клітиною людожерську подібність нацистського і сталінського режимів", - сказав Порошенко.

У цьому контексті глава держави нагадав, що Парламентська асамблея ОБСЄ ще вісім років тому ухвалила дуже важливу резолюцію про їхню тотожність і навіть запропонувала спільний день пам'яті жертв сталінізму і нацизму.
Читайте також: Величезна автоколона націоналістів вирушила до будинку Порошенко

"Ось чому, якщо дехто не зрозумів, протягом останніх трьох років в Україні ми разом проводимо декомунізацію. І ось чому відбувся так званий ленінопад, і ось чому очистилася карта України від імен її катів і душогубів, і ось чому оновилися таблички з назвами вулиць. Бо комуністичним ідолам немає і не буде місця в нашій країні", - наголосив Порошенко, додавши, що без підконтрольних КДБ-ФСБ соціальних мереж "мій український народ теж здатен прожити".

Нагадаємо, сьогодні, 21 травня, в Україні вшановують пам'ять жертв політичних репресій.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Петро Порошенко заявив, що підпише закон щодо заборони символу "руського миру" - георгіївських стрічок, як тільки він надійде йому на підпис з Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?