Конфлікт навколо депутатських зарплат: в Україні побачили театр абсурду
Категорія
Економіка
Дата публікації

Конфлікт навколо депутатських зарплат: в Україні побачили театр абсурду

Конфлікт навколо депутатських зарплат: в Україні побачили театр абсурду

Заява прем'єр-міністра Володимира Гроймана про незгоду Кабміну із пропозицією депутатів Верховної Ради підвищити їх удвічі зароботну плату

, викликала нерозуміння у мережі.


Про це повідомляє ONLINE.UA.

Так, народний депутат від Блогу Петра Порошенка

Роман Семенуха

у своєму Facebook назвав заяву Гройсмана «театром абсурду».


«Депутат від фракції БПП  вніс пропозицію про збільшення зарплати депутатів. Прем'єр-міністр від БПП, обраний коаліцією, яка складається з більшості від БПП, виступив проти. Друга найбільша фракція, яка голосувала за це рішення, заявляє, що буде домагатися скасування цього. Цей театр абсурду тепер спостерігає вся країна», — підкреслив він.


Крім того, він зазначив, що уряд «виконує волю коаліції, яка була обрана на виборах за підтримки більш ніж 50%» виборців.


У свою чергу, відомий блогер та журналіст

Роман Шрайк

у своєму Facebook також висловив здивування словами Гройсмана.


«Володимир Гройсман вирішив попіаритися на депутатських зарплатах. Мовляв, щас ми цієї Раді покажемо як зарплати піднімати! Навряд чи колишній спікер Верховної Ради не знає, що Кабінет міністрів не регулює депутатські зарплати. Значить цей твіт спрямований на людей, які не звикли вдаватися в деталі», — зазначив він.


Блогер додав, що «постанова, одним з пунктів якого піднята зарплата депутатам, вже прийнято в цілому. І в частині підвищення зарплат це ніфіга не рекомендація — підвищена зарплата почне нараховуватися депутатам з 1 листопада».


«Тільки сама Верховна Рада може скасувати або змінити це рішення. А ніяк не прем'єр чи Кабмін. Якщо ж мається на увазі: "Ми вам бюджету на це не дамо!", то нагадую, що і бюджету приймає Верховна Рада», — зазначив Він.


На закінчення блогер заявив: «навіщо ось так ляпати язиком – хз, дратує».


Як повідомляв ONLINE.UA,  у квітні 2016 року, йдучи з посади спікера Ради на пост прем'єра, Гройсман втричі збільшив зарплатню депутатів — з 6400 до 17650 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?