Конфлікт Офісу генпрокурора та САП: стало відомо про неочікуване рішення Венедіктової
Категорія
Політика
Дата публікації

Конфлікт Офісу генпрокурора та САП: стало відомо про неочікуване рішення Венедіктової

Джерело:  online.ua

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова неочікувано для всіх доручила своєму заступнику Андрію Любовичу провести службове розслідування щодо діяльності очільника спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Про це повідомив народний обранець від "Слуги народу" Гео Лерос та опублікував 29 травня відповідний документ у соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Венедіктова доручила копати під Холодницька своєму ручному новопризначеного заму Любович, колишньому прокурору Донецька, якого витягла з глибокого запасу саме для подібних завдань. Венедіктова замість того, щоб займатися роботою, боротися зі злочинцями і корупціонерами в останній робочий день весни, продовжує як спрут розставляти своїми щупальцями своїх людей по всій правоохоронній системі. Скоро в САП і НАБУ можуть з'являться керівники святкують 9 травня під пісні Льва Лещенко", - пише Гео Лерос.

Варто нагадати, що 26 травня Ірина Венедіктова оприлюднила відеозвернення, під час якого звинуватила керівництво й прокурорів САП у неналежному виконанні службових обов‘язків. Генпрокурорка згадала провальну справу щодо нинішнього нардепа "ОПЗЖ" Рената Кузьміна, що стосується самовільного захоплення земельної ділянки в Пущі Водиці ще у 2009 році, провадження щодо розкрадання коштів на виконанні державного оборонного замовлення, справу щодо народного депутата Валерія Іщенка, якого з жовтня 2019 року підозрюють у заволодінні 93 мільйонами гривень "Укрзалізниці" та інші справи щодо топ-посадовців.

Що важливо розуміти, прокурори САП зразу ж опублікували лист у відповідь, у якому висловили незгоду з твердженням генпрокурора щодо бездіяльності САП та нагадали Венедіктовій, що генпрокурор та його заступники не мають права давати вказівки працівникам САП.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що САП жорстко прокоментувала закиди  очільниці Офісу генерального прокурора Ірини Венедіктової щодо бездіяльності, а також дорікнула їй через послаблення авторитету правоохоронних органів та заявила про бажання "політичних еліт".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?