Конфлікт вирішено: у Путіна зробили гучну заяву по Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Конфлікт вирішено: у Путіна зробили гучну заяву по Україні

Конфлікт вирішено: у Путіна зробили гучну заяву по Україні
Джерело:  online.ua

У Росії впевнені, що Євросоюз піде на компроміс, завдяки чому вдасться добудувати і запустити скандальний газопровід Північний потік-2. Віце-прем'єр РФ Дмитро Козак вважає, що вирішати проблему потрібно так само, як і з конфліктом по Україні, який вдалося вирішити. Про це він заявив в ефірі російського каналу, передає ОNLINE.UA.

"Впевнені в тому, що у співпраці з європейськими країнами, Євросоюзом, ми вирішимо цю проблему і знайдемо компроміс. Точно таким же чином, як, здавалося б, нерозв'язний конфлікт з Україною, вдалося вирішити. Таким же чином рішення і тут", - заявив Козак.

Російський віце-прем'єр нагадав, що в Північному потоці-2 зацікавлені багато ключових країн ЄС. Він вважає, що можливості тиску Європи на цей проєкт не безмежні і там скоро поставлять на перше місце свої економічні інтереси.

"Напевно, тиск буде рости, але можливості цього тиску теж не безмежні, з урахуванням позиції ключових країн Європейського союзу, які зацікавлені в тому, щоб отримати енергетичну безпеку на необхідному рівні. Економічний інтерес незабаром проб'є дорогу, оскільки російський газ на 30% дешевше американського зрідженого природного газу", - додав Козак.

Слід зазначити, що в Росії шукають спосіб добудувати Північний потік-2, незважаючи на санкції США. Серед них названі баржа "Фортуна", що знаходиться біля берегів Німеччини, і судно Газпрому "Академік Черський". Проте наголошується, що на "Фортуні" немає обладнання, що відповідає вимогам датського законодавства, а "Академік Черський" зараз знаходиться в Находці і на його перекидання в Балтійське море буде потрібно як мінімум місяць.

У той же час президент "Об'єднаної суднобудівної корпорації" Олексій Рахманов визнав, що у Росії немає техніки, за допомогою якої можна було б самостійно завершити будівництво "Північного потоку-2". А щоб створити необхідний трубоукладач знадобиться не менше чотирьох років.

Нагадаємо, в Німеччині розраховують, що Північний потік-2 буде добудований в другому півріччі 2020 року, незважаючи на санкції США, через які швейцарська компанія Allseas вже призупинила роботи з будівництва та вивела свої кораблі з Балтійського моря.

Раніше ОNLINE.UA повідомляв, що в Росії запропонували Україні скасувати діючі санкції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?